Golfistka Kordová čarovala. Dominance jí ve Španělsku vynesla vyrovnání rekordu

Na hřišti ve španělském Sotogrande „lítali orli“. Hned tři vypustila americká hráčka Jessica Kordová, dcera českého tenisového šampiona z Australian Open 1998 Petra Kordy. Tzv. „eagle“ značí v golfu mimořádně povedený výkon na jamce. Především díky trojnásobnému málo vídanému počinu vyrovnala floridská rodačka rekord Ladies European Tour.

Par značí jakousi normu, kolika údery by měla hráčka dopravit míček do jamky. Kordová na turnaji Aramco Team Series v prvním kole s ranami značně šetřila a dostala se na celkové číslo 61, což je 11 úderů pod normou hřiště.

Golfový koncert 29leté hráčky s českými kořeny znamenal rekord hřiště La Reserva Club de Sotogrande a také vyrovnání nejlepšího výsledku okruhu Ladies European Tour. Dva eagly a jedno birdie (jeden úder pod par) zahrála v první polovině hřiště, třetího „orla“ zapsala do své karty na 16. jamce. Kaňkou je jediné bogey – jeden úder nad par – na osmičce.

„Třikrát eagle v jednom kole jsem ještě nikdy nezahrála, tohle si budu určitě pamatovat,“ cituje Kordovou ESPN. „V poslední době jsem příliš neproměňovala putty (závěrečné údery do jamky, pozn. red.), ale teď se to protrhlo a doufám, že v tom budu pokračovat. To je krása golfu,“ dodala.

Díky famóznímu vstupu vede v individuálním hodnocení o pět ran před dvojicí soupeřek Manon De Roeyovou z Belgie a Piou Babnikovou ze Slovinska. Jelikož je španělská akce zároveň i týmovou soutěží, drží starší ze sester Kordových hned dvojnásobné vedení. V jejím čtyřčlenném mančaftu se nachází i Češka Tereza Melecká.

Sestře Nelly Kordové, kapitánce jiného týmu, zatím patří dělená čtvrtá příčka.

Tagy:
Španělsko sport Jessica Kordová Nelly Kordová golf Ladies European Tour Tereza Melecká