Palestinci se učí počítat mrtvé Židy už v první třídě. Svět to musí zarazit, vyzývá rabín

Pražský rabín Jair Jirmejahu Jerochim

Pražský rabín o Hamásu

Ve zničení Hámásu nevěřím, přiznal ve vysílání CNN Prima NEWS pražský rabín Jair Jirmejahu Jerochim. Dodal, že by se to rovnalo „chanukovému zázraku“. Hamás podle něj nejsou lidé, ale myšlenka, která je dětem vnucována už ve škole, čemuž by měl svět zamezit. „Když s tím nezačneme odmalička, stanou se z nich teroristé,“ upozornil.

„Sice tomu nevěřím, ale stále doufám, že se stane chanukový zázrak a podaří se Hamás zničit,“ uvedl rabín s tím, že myšlenku Hamásu je třeba vymýtit.

ČTĚTE TAKÉ: Od Londýna po Istanbul. Propalestinští demonstranti oblehli o víkendu ulice metropolí

„Tato myšlenka začíná už ve škole – děti chodí do první třídy a počítají při matematice ve stylu pět Židů minus tři mrtví, učí se používat M16 a kalašnikov,“ upozornil. Zdůraznil, že svět by měl dbát na to, aby tyto děti měly normální mírovou výchovu. „Když nezačneme odmalička, stanou se z nich teroristé,“ varoval.

Pražský rabín rovněž zdůraznil, že nejde pouze o konflikt mezi Izraelem a Palestinou, ale o „náboženskou válku“. Svět by si měl podle něj uvědomit, že se jedná o civilizační boj proti barbarismu. „Měli bychom být na straně Izraele, pokud chceme zachránit Evropu,“ uvedl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtví palestinští civilisté jsou pro Hamás „požehnání“. Efektivita Izraele až děsí, tvrdí Visinger

Tagy:
Evropa izraelsko-palestinský konflikt výchova dětí válka Izrael Palestina Hamás Jair Jirme-jahu Jerochim