Harrisová čelí útokům. Bezdětná „kočičí dáma“ nemá právo být prezidentkou, zní od republikánů

Kamala Harrisová čelí útokům kvůli tomu, že nemá děti.

Útoky na Harrisovou

Ovládají nás zahořklé bezdětné kočičí dámy. Takto si postěžoval republikánský kandidát na viceprezidenta J. D. Vance. Jednou z nich je podle něj Trumpova sokyně Kamala Harrisová, která nemá vlastní děti. Jeho rétoriku teď přebírají další republikáni, kteří útočí na rodinu Harrisové. Podle nejradikálnějších oponentů nemá bezdětná žena právo stát se prezidentkou.

„V podstatě tuto zemi ovládá skrze demokraty a oligarchy banda bezdětných kočičích dam, zahořklých na svůj vlastní život a životní volby. A tak chtějí, aby se i zbytek této země cítil mizerně. To je prostě fakt, podívejte se na Kamalu Harrisovou,“ řekl v rozhovoru pro zpravodajství Fox News roku 2021 Vance.

ČTĚTE TAKÉ: Trump šokoval. Dejte mi hlas a za čtyři roky už nemusíte volit, řekl křesťanskému shromáždění

Teď, když je kandidátem na viceprezidenta, podobná prohlášení vyplouvají na povrch a budí bouřlivé reakce. Upozornila na ně třeba slavná herečka Jennifer Anistonová, sama bezdětná. „Vážně nemohu uvěřit, že tohle řekl potenciální viceprezident Spojených států,“ cituje slova Anistonové deník Los Angeles Times.

Vance si za kritikou bezdětných politiků stojí a není sám. I jiní trumpovci kritizují rodinné poměry Harrisové. „Opravdu jednoduchý, málo diskutovaný důvod, proč by Kamala Harrisová neměla být prezidentkou. Nemá děti,“ napsal na sociální síti X republikánský právník Will Chamberlain.

„Když nevedete nebo nemůžete vést vlastní domácnost, jak se chcete přiblížit rodinám nebo vládnout s ohledem na budoucí generace?“ sdílel na stejné platformě svůj názor republikánský kandidát na senátora Blake Masters.

Devětapadesátiletá Harrisová nemá biologické potomky, přes deset let ale vychovává dvě dospívající děti svého manžela. „Rodina jsou naše krásné děti, Cole a Ella, které mi říkají Mamala,“ zmínila se v jednom ze svých vyjádření.

To ale podle kritiků neplatí, protože je nevychovávala od narození. Sám Donald Trump Harrisovou nařkl, že chce zabíjet novorozence, protože podporuje právo na potrat. V uplynulých dnech o ní prohlásil i že je „tupá jako kámen“, „zpomalená mrtvola“ a antisemitka.

Tím se ale, zřejmě nevědomky, rovněž otřel o její rodinu. Manžel Harrisové Doug Emhoff je totiž žid.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obama se ženou podpořili Harrisovou. Uděláme vše, abychom tě dostali do Bílého domu, řekli

Tagy:
USA bezdětné ženy Kamala Harrisová Jennifer Anistonová prezident volby Donald Trump J. D. Vance