Tragická havárie letadla u českých hranic: Na místě zasahovali záchranáři, nepřežili dva lidé

V městě Senica, nedaleko českých hranic, došlo v neděli večer k tragédii. Při pádu malého letadla měli zahynout dva lidé. Havarovaný stroj patřil podle informací Tvnoviny.sk firmě slovenského herce a moderátora Daniela Dangla, kterého v Česku proslavil zejména pořad Partička.

„Operační středisko záchranné zdravotní služby SR přijalo na tísňovou linku informaci o pádu malého letadla. Na místo jsme vyslali ambulanci rychlé lékařské pomoci. Záchranáři bohužel na místě zjistili u dvou osob zranění neslučitelná se životem,“ informovalo středisko na svém Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Nehoda v Illinois: Z převráceného nákladního auta unikla toxická látka, pět lidí zemřelo

Informace o pádu letadla s posádkou potvrdila na sociální síti i trnavská policie: „Policie přijala z linky 112 v 18:33 informaci o pádu ultralehkého letadla v městě Senica mimo obydlené části města. Na místo jsme okamžitě vyslali nejbližší hlídky, které prověřily prvotní informace, stav posádky i okolnosti zřícení,“ uvedli.

Podle prvních informací mělo letadlo krátce před pádem předvádět akrobatické manévry. Web Tvnoviny.sk ale oslovil profesionálního pilota, který uvedl, že havarované letadlo nebylo akrobatické a pochybuje o tom, že by nějaké manévry neštěstí skutečně předcházely. „Něco, co ze země vypadá jako akrobacie, může být pád nebo ztráta kontroly,“ konstatoval.

Podle seznamu letadel Dopravního úřadu patřil havarovaný stroj firmě slovenského herce a moderátora Daniela Dangla. Toho tragédie velmi zasáhla: „Promiňte, nejsem momentálně ve stavu se k tomu vyjadřovat,“ sdělil webu Tvnoviny.sk.

Jednalo se o model letadla WT9 Dynamic slovenské firmy Aerospool, jehož součástí je i záchranný padák. Ten však oběti nehody nestihly včas použít.

Na místě zasahovali také hasiči, kteří místo zajistili před šířením nebezpečných látek a vznikem požáru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Svědci promluvili o detailech střelby v Bratislavě: Hrůza měla začít kvůli nadávkám sousedů

Tagy: