Pierre Richard opět v Praze. Česko je mou srdcovou záležitostí, přiznal slavný herec

Pierre Richard na filmovém festivalu v Lyonu v roce 2014

O herci Pierru Richardovi bylo řečeno mnoho. Tato herecká ikona, kterou znají všechny generace po celém světě, rozdala tisíce interview. Reportér redakce Showtime Tomáš Kraus měl tu čest se s francouzským hercem několikrát setkat.

Richard do Prahy přijel uvést koncert padesátičlenného orchestru, který odehrál nejznámější filmové melodie z jeho filmů. Čím by ale Richard byl, kdyby se nestal hercem? „Sice pocházím z aristokratické rodiny, ale jsem i potomkem imigrantů z Itálie, takže se dokážu vcítit do obou rovin. Asi bych nedělal nic, protože já můžu být pouze hercem. Asi bych byl nezaměstnaný,“ odpověděl.

„Už vím, staral bych se o zvířata, protože až v pozdním věku jsem se stal obrovským milovníkem zvířat. Dávám jim přednost před lidmi, protože lidé mě zklamali, především svou hloupostí,“ dodal Richard.

Vynikající herec i vinař

O tom, že je Richard slavný, není pochyb. On sám ale o své celosvětové popularitě dlouho nevěděl. „Sláva přicházela postupně. Tím, jak mě začali lidé poznávat na ulici, když mě začali oslovovat i v jiných zemích než Francii, jsem pochopil, že jsem asi známý,“ uvedl herec.

Richardovo víno je světově uznávané a dokonce získalo na mezinárodních soutěžích mnoho ocenění. „Já jsem nepočítal s tím, že budu vinař, ale voda rozhodla, že jím budu. V Domaine jsem totiž narazil na úžasnou vodu. Tak jsem ji tam koupil. Později, když se naskytla možnost, přikoupil jsem na malém poloostrově kus vinic,“ vzpomínal Richard.

Richardovo přijetí na koncertu melodií z jeho filmů bylo bujaré a bylo vidět že je v Praze rád. Má tu řadu přátel a dokonce i zde otevřel obchůdek s jeho vínem. „Samozřejmě miluji svou rodnou Francii, ale v České republice jsme moc rád. Dokonce jsme tu natočil dva filmy. Je to tu mou srdcovou záležitostí a slyšet hudbu z mých filmů bylo úžasné. Hudba je má vášeň,“ dodal herec.

Tagy: