Hokejová legenda Bednář se rozloučila s kariérou, na exhibici nechyběly ani hvězdy NHL

Hokejista Jaroslav Bednář (v popředí)

Bednář se loučí s hokejovou kariérou

Hokejista Jaroslav Bednář se ve čtvrtek večer definitivně a ve velkém stylu rozloučil se svou hokejovou kariérou. Na Slavii jako hokejista začínal a na Slavii také skončil. Na exhibiční zápas se sjely i slavné hokejové hvězdy, hrající v různých koutech světa.

Hlavními postavami exhibice byli kromě loučící se legendy také David Pastrňák, Jakub Voráček, Petr Mrázek, Martin Nečas nebo Tomáš Hertl. Gólově však všechny zastínil Roman Červenka, nejproduktivnější hráč letošního mistrovství světa, jenž vstřelil tři branky. I díky ikoně švýcarské ligy výběr Bednáře a Tomici, který tvořili hráči se slávistickou minulostí, porazil Tým hvězd 12:6.

„Bylo to povedené. Podařilo se nám naplnit barák, fanoušci si to užili stejně jako my. Chtěl bych všem, co nám s touto akcí pomohli, moc poděkovat. Hlavně divákům a klukům za to, že přijeli,“ řekl pro CNN Prima NEWS bývalý hráč Floridy Panthers nebo pražské Slavie.

Pro hokejovou legendu se rozhodně nejednalo o jednoduché loučení se skoro třicetiletou kariérou. „U té děkovačky na konci to na mě padlo. Dělal jsem, co jsem mohl, abych to udržel, protože to bylo na krajíčku.“

V Edenu se představili i hosté ze Slovenska Lubomír Višňovský, Roman Kukumberg a zejména Žigmund Pálffy, který za Slavii hrál při výluce NHL v sezoně 2004/2005. Utkání si nenechal ujít ani reprezentační trenér Kari Jalonen.

Tagy: