Hokejová legenda Jágr oslavil narozeniny. V zámořské NHL mu chystají velkou poctu

Vtip s Jágrem zamotal hlavu novinářům

Jagr a problémy hokejového Kladna

Hokejová legenda Jaromír Jágr oslavil ve čtvrtek 52. narozeniny. V neděli se druhý nejproduktivnější hokejista v historii NHL dočká velké pocty, kdy bude jeho dres vyvěšen pod strop haly v Pittsburghu.

Jaromír Jágr je v Pittsburghu považován za modlu. S „Tučňáky“ na začátku devadesátých let vyhrál dvakrát slavný Stanley Cup. Přitom když do Pensylvánie v roce 1990 dorazil poprvé, vůbec nevěřil, že se dostane do týmu, kterému jako kapitán šéfoval legendární Mario Lemieux.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejové svátky à la Nagano se vrací. Hráči z NHL budou po dlouhé pauze zářit i na olympiádě

„Když jsem tam přišel, ani jsem nevěřil, že bych se mohl dostat do soupisky. I když tým rok předtím neudělal play off, byl dost našlapaný. Spousta výborných hráčů, bylo to skvěle složené,“ uvedl legendární sportovec v rozhovoru.

Jágr to vše zvládl – zbytek je již slavná historie. V neděli bude po čtyřiatřiceti letech Jágrův dres vyvěšen pod strop haly v Pittsburghu a číslo 68 už v klubu nikdo nikdy nosit nebude. „Je to obrovská pocta pro každého hráče. Mnohým se něco takového nepoštěstilo,“ pronesl hokejista.

Podobné oslavy ale prý nikdy nevyhledával. „Vždy jsem hrál hokej, protože jsem ho měl rád. Nikdy jsem netoužil po individuálních trofejích, i když jsem jich spoustu získal,“ svěřil se.

I po padesátce stále nastupuje za Kladno. Za Rytíře v sezoně odehrál patnáct zápasů a zaznamenal čtyři asistence. Jako majitel klubu má ale mnoho dalších starostí. V současnosti je to hlavně série sedmnácti proher. „Dá se říci, že trénuji mnohem méně oproti tomu, co jsem trénoval dřív. Jdu si spíš na led oddechnout a uvolnit se, schovat se před problémy,“ přiznal se legendární český hokejista.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V USA proběhl světoznámý Super Bowl

Tagy: