Zemřel nejstarší herec světa. Hollywoodské legendě bylo 106 let

V úctyhodných 106 letech zemřela herecká legenda Norman Lloyd. Zahrál si například v Hitchcockově snímku Sabotér, ve filmu Světla ramp v režii Charlieho Chaplina nebo ve známém sci-fi seriálu Star Trek. Podle amerických médií byl nejstarším aktivním hercem na světě.

Manažerka Marion Rosenbergová podle agentury AP uvedla, že herec zemřel v úterý 11. května 2021 ve svém domě ve čtvrti Brentwood v Los Angeles. Jeho přítel, producent Dean Hargrove, potvrdil smutnou událost i webu Variety. „Lloyd často říkal, že tajemstvím jeho dlouhého života bylo vyhýbání se nepříjemným lidem,“ sdělil Hargrove.

Hollywoodský veterán si vyzkoušel angažmá v divadle, rozhlase, filmu i televizi, kde působil v různých rolích včetně režiséra a producenta. V průmyslových kruzích byl hluboce respektován.

Během několika generací pracoval s některými z nejznámějších jmen v oboru, včetně Alfreda Hitchcocka, Orsona Wellese, Charlieho Chaplina, Bustera Keatona, Jeana Renoira, Martina Scorsese a Judda Apatowa.

Během své kariéry také režíroval několik inscenací na Broadwayi, například Madam, Will You Walk (1953–⁠1954), Zlaté jablko z roku 1957 a Zkrocení zlé ženy z roku 1957. Objevil se ale také například v seriálu Taková moderní rodinka.

Tagy: