Na zamilovaný pár vzal sekeru. Křičel, že oba zabije, hororovou scénu klidnila policie

Sekera v ruce

Muž se sekerou zaútočil na mladý pár

Hororový příběh ze Slovenska. Osmadvacetiletý agresor v Považskej Bystrici vyhrožoval se sekerou v ruce mladému páru zabitím. Muž a žena se před ním snažili zabarikádovat v zahradní chatce, útočník se ale pokoušel sekerou dobývat dovnitř. Později ho policie zadržela a umístila ho do cely předběžného zadržení.

Ozbrojen sekerou a baseballovou pálkou si přišel 28letý Štefan vyřídit účty do Lodenice u Váhu v Považskej Bystrici. „Pálkou rozbil okno a začal sekat do solárních panelů,“ uvedla Katarína Kuzmová, mluvčí krajského ředitelství policie v Trenčíně. Následně se prý útočník pokusil rozbít sekerou dveře.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenský masakr motorovou pilou? Vyhrožoval, že mu uřízne hlavu, popsali drama svědci

Měl šílet jako zběsilý a podle obětí neustále křičel, že je oba zabije a zapálí chatku. Teprve až když nastalo ticho, odvážila se dvojice asi po půl hodině z chatky vyjít. „Následně si všimli, že je útočník stále na místě a z dálky je pozoruje. V obavě o svůj život a zdraví se obrátili na policii,“ dodala Kuzmová.

Policisté Štefana na místě zadrželi a umístili ho do cely předběžného zadržení. Následně byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování. Prokurátor podal návrh na jeho vazební stíhání. „Rozhodnutí o vazbě není pravomocné, protože obviněný proti němu podal stížnost,“ upřesnil mluvčí Krajského soudu v Trenčíně Roman Tarabus.

„Napadl jsem je, protože mi okradli celé auto,“ přiznal obviněný Štefan. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda ve Varech: Muž měl zabít svého spolubydlícího. Tělo se našlo v kontejneru na skládce

Tagy: