Hromadná nehoda pěti vozů za Neratovicemi. Auta kvůli ledovce bruslila po vozovce

Hromadná nehoda u Neratovic

Hromadná nehoda za Neratovicemi

Hromadná nehoda pěti automobilů zaměstnala policisty za Neratovicemi. Řidičům zkomplikovala včasné zastavení vozidel ledovka. Problémy s dopravou hlásí i další regiony. Informuje o tom Aktu.cz.

Další účastníci silničního provozu místem nehody u obce Tuhaň projíždějí se zvýšenou opatrností.

Středočeští policisté vyjížděli kvůli počasí k většímu množství nehod. Do 18:00 jich zaznamenali 170, obvykle jich bývá 80 až 90 za 24 hodin.

Další vážné dopravní nehody způsobené ledovkou hlásí složky IZS napříč republikou. Například u Hunčic na Plzeňsku havarovala čtyři vozidla. „Čtyři lidé byli zraněni. Auta blokují hlavní tah I/20 z Plzně na Karlovy Vary. Silnice je neprůjezdná, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

ČTĚTE TAKÉ: Narušený muž hrozil bombou v pražském nákupním centru. Zasahovala policie

„Záchranáři na místě ošetřili jednu ženu, muže a dítě. Všichni utrpěli lehčí zranění a jsou předáváni k dalšímu vyšetření na akutním příjmu fakultní nemocnice v Plzni, řekla mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Mária Svobodová. Čtvrtý zraněný je starší muž, u něhož se projevily obtíže až později a sanitka ho rovněž odvezla na vyšetření do plzeňské nemocnice.

Komplikace na Karlovarsku a Hradecku

Vytrvalé sněžení od dopoledne komplikuje dopravu v Karlovarském kraji. Přibývá i dopravních nehod. Havarovaný kamion odpoledne uzavřel průtah Karlovými Vary. Vozovky ale kloužou v celém kraji, v noci mají i namrzat, varují meteorologové.

„Průtah Karlových Varů je na úrovni Kauflandu uzavřen z důvodu dopravní nehody nákladního automobilu. Policisté na místě řídí dopravu a odklánějí vozidla na objízdnou trasu,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

Za čtvrtek eviduje policie přes 30 dopravních nehod. Obešly se bez vážného zranění. „Silnice nižších tříd jsou pokryté sněhem, některé i vrstvou ledu,“ doplnila po 16:00 na síti X Policie ČR.

Rovněž silnice v Královéhradeckém kraji odpoledne pokryla ledovka a vrstva nového sněhu. Na řadě míst uvázly kamiony, silnici I/16 v Chotěvicích zablokovaly.

Omezený provoz na Mělnicku

Nehoda kamionu a osobního vozu omezila ve čtvrtek večer dopravu rovněž na Mělnicku. Na místě zasahovala policie:

Tagy: