Narušený muž hrozil bombou v pražském nákupním centru. Zasahovala policie

Zásah u Galerie Nové Butovice (18. 1. 2024).

Zásah policie v galerii Nové Butovice

U nákupního centra Galerie Nové Butovice probíhal v úterý odpoledne policejní zásah, informovala agentura Aktu.cz. Na místě byli dva muži, jeden z nich vyhrožoval výbuchem, druhý byl pořezaný na ruce, sdělil CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Rybanský. Oba podle prvotních zjištění trpí psychickými problémy, skončili v péči záchranářů. Policie již zásah ukončila, výbušné zařízení se nenašlo.

Policie přijala oznámení o dvou mužích pohybujících se před jednou z prodejen rychlého občerstvení v Galerii Nové Butovice po 15:00. „Podle oznámení byl jeden pořezán na ruce, druhý měl mít v batohu výbušninu. Na místo ihned vyrazili policisté prvosledových hlídek a ostatní. Podezřelé záhy nalezli, muž v batohu výbušninu neměl, druhý byl lehce pořezaný na rukou,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Rybanský.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž v Rajhradě podpálil družku. Náš vztah byl divočina, hájil se. Hrozí mu 20 let vězení

Oba muži mají podle prvotních informací psychické problémy. Skončili v péči záchranářů. Policie zásah ukončila okolo 15:30.

Mezi muži zřejmě nedošlo ke konfliktu. „Nemáme informace o tom, že by pořezaný muž něco rozbil nebo by mu zranění způsobil druhý. Muži byli spolu,“ doplnil Rybanský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Za opakované znásilnění podmínka? Pobuřující rozsudek prověřuje ministerstvo spravedlnosti

Tagy:
policie bomba psychické problémy výbuch krimi obchodní centrum Praha výhružka Nové Butovice AKTU.cz Galerie Nové Butovice