V hromadných nehodách na D1 bouralo 40 aut. Obnovení provozu u Brna trvalo čtyři hodiny

V mlze na D1 před Brnem v pátek při několika nehodách bouralo podle hasičů 38 osobních a dva nákladní vozy. Záchranáři zatím evidují dvě lehká zranění. Z dálnice se sjíždělo na 168. kilometru, v místě se utvořila kolona. Od 17:00 hodin policie úsek zprůjezdnila. Informoval mluvčí policie Petr Vala.

Nehody uzavřely dálnici po 13:00. „V místě je silná mlha, vzniklo tam několik řetězových nehod,“ uvedl Vala. Řidiči sjížděli u Domašova na 168. kilometru, osobní auta najížděla zpět na exitu 178 Ostrovačice a nákladní auta na exitu 182 Kývalka. Komunikace byla uzavřená téměř čtyři hodiny.

Pozor na hustou mlhu

Upozornění před mlhou v místě nehod mají na Twitteru i hasiči: „V místě je hustá mlha. Řidiči musí dávat pozor při příjezdu do kolony,“ uvedli s tím, že současně žádají o vytvoření záchranné uličky.

„Jedná se o několik nehod, většinou zatím bez zranění, v některých případech si ale lidé stěžují na nějaké komplikace, takže jsme na místo žádali i záchrannou službu,“ sdělil Mikoška. „Evidujeme dvě lehká zranění. Šlo o dvě ženy, které jsme po ošetření převezli do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí Bothová.

Hromadné nehody zastavily provoz na D1 i ve čtvrtek odpoledne. U Velké Bíteše ve velké mlze havarovala dvacítka aut, čtyři lidé se lehce zranili. Dálnice byla ve směru na Brno kvůli nehodám přes tři hodiny uzavřená.

Tagy:
nehoda policie Brno havárie zdravotnická záchranná služba Dálnice D1