Hrozivý požár v Astaně. Plameny a hustý kouř obklopily 26patrovou budovu, zasahovali hasiči

V kazašské metropoli Astana hoří 26patrová výšková budovy. Na prvních záběrech je vidět, jak ji obklopily plameny a hustý kouř. Hasiči podle kazašského ministerstva pro mimořádné situace dokázali zkrotit oheň ve večerních hodinách a evakuovat obyvatele budovy i lidi z blízkého okolí. Zatím není jasné, co bylo příčinou požáru. Informuje o tom televize Nexta i místní kazašská média.

Podle médií hořel obří komplex Rixos Khan Shatyr Residences, který se skládá ze šesti obytných věží a dvou kancelářských věží. Podle ministerstva pro mimořádné záležitosti se jako zázrakem požár obešel bez jakýchkoliv obětí na životech, třebaže se někteří lidé museli obrátit kvůli kouři na záchranné složky.

Podle hasičů vypukl požár pravděpodobně v nejvyšším patře, následně se oheň začal šířit směrem dolů, uvedla kazašská zpravodajská agentura Kazinform. Na místě zasahuje podle posledních zpráv 19 vozidel a 87 hasičů.

Jelikož byl víkend, v kancelářských patrech téměř nikdo nebyl. V oficiálním vyjádření úřady mluví o osmi evakuovaných lidech z vyšších pater, včetně jednoho dítěte. Příčinu požáru nyní budou zkoumat experti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Zlínsku hořela průmyslová hala. Škoda bude vysoká, předpokládají hasiči.

Tagy: