Hudební svět v slzách. Zemřela hvězda pěvecké soutěže a držitelka ceny Grammy, bylo jí 47 let

Ve věku sedmačtyřiceti let zemřela hvězda pěvecké soutěže American Idol Mandisa. Zprávu o její smrti potvrdil deníku TMZ její otec. Její tělo bylo nalezeno ve čtvrtek 18. dubna bez známek života v jejím domově v Nashvillu. Příčina smrti není známá, zpěvačka ale měla dlouhodobě bojovat s depresemi.

„Můžeme potvrdit, že Mandisa byla nalezena ve svém domě mrtvá. V tuto chvíli neznáme příčinu smrti ani další podrobnosti. V tomto neuvěřitelně těžkém období vás prosíme o modlitby za její rodinu a úzký okruh přátel. Mandisa byla hlasem povzbuzení a pravdy pro lidi čelící životním výzvám po celém světě,“ stojí v příspěvku na jejím oficiálním účtu na sociální síti Instagram. Informaci později pro deník TMZ potvrdil i zpěvaččin otec.

Mandisa Lynn Hundleyová, jak znělo celé její jméno, se nejvíce proslavila účastí v páté řadě pěvecké soutěže American Idol, ve které se probojovala až do finálové desítky, uvedlo zpravodajství CNN.

Proslula jako gospelová zpěvačka a v roce 2014 dokonce získala cenu Grammy za své album Overcomer.

Mandisa dlouhodobě bojovala s depresemi, o čemž se rozpovídala i ve svých memoárech z roku 2022 My Journey Through the Shadows to Find God's Joy (Moje cesta skrze stíny k nalezení Boží radosti, pozn. red.). „Chci povzbudit lidi, kteří mohou mít někoho blízkého, kdo trpí duševními problémy,“ uvedla v rozhovoru sdíleném na Instagramu v roce 2022.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kate o rakovině mluvit nechtěla. Dotlačily ji k tomu i útoky hackerů, říká expertka

Tagy:
smrt zpěvačka USA American Idol kultura Mandisa