Hyenismus na pražském Těšnově: Muži slíbili bezdomovci práci, místo toho ho uspali a oloupili

Ilustrační foto

Lupiči uspávali a okrádali bezdomovce

Slibovali mu práci a bydlení, byla to ale podlá lest. Dvojice lupičů přimíchala bezdomovci do kávy uspávadlo, okradla ho a nechala ležet v parku. Kriminalisté už lupiče dopadli. Podle nich ale mohli podobně oloupit více bezdomovců.

Muže si předem vytipovali a počkali si na den, kdy dostane důchod. „Pod záminkou zprostředkování zaměstnání ho pak vylákali do parku Těšnov na Praze 8. Tam namíchali poškozenému do kávy omamnou látku,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté jen nevěřícně zírali. Opilý řidič dojel na stanici, chtěl, aby ho hlídka odvezla domů

S mužem se neviděli poprvé. Už v minulosti ho totiž kontaktovali poblíž stanice metra Vltavská, kde se bezdomovec pohyboval.

Na osudný večer zavzpomínal poškozený pro CNN Prima NEWS: „Zeptal se mě, jestli tam chci cukr, byla tma, já jsem neviděl. Říkám jo, ať tam dá cukr. Já to vypil, usnul jsem a když jsem se probral, nic jsem neměl.“

Muž tak nejen, že nedostal slíbenou práci, ale přišel i o to poslední, co měl. Podle detektivů se dvojice lupičů záměrně zaměřovala na lidi žijící na ulici. Jeden z dvojice byl přitom v minulosti už trestaný. „Jeden z mužů se k činu přiznal, druhý svou vinu popírá,“ sdělil kriminalista.

„Oba muži si od kriminalistů vyslechli obvinění z trestného činu loupež, kdy jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Jeden je stíhaný vazebně,“ upřesnil mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

Kriminalisté předpokládají, že takto oloupených lidí by mohlo být víc.

Pokud i vám se něco podobného stalo, neváhejte se ozvat na linku sto padesát osm nebo do redakce Krimi zpráv na email krimizpravy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při útoku žháře na bar plný lidí zachránili dvě dívky. Hrdinové z Liberce dostali ocenění

Tagy: