Jak zlikvidovat usvědčující důkazy po bujarém večírku?

V kuchyni i pro slavnostní prostírání se vám bude hodit šikovná podložka pod horký hrnec nebo mísu s horkou polévkou. Vyrobíte si ji jednoduše z fotorámečku a vinných korkových zátek, které zbyly jako důkaz po skvělém večírku s přáteli. Výroba je jako vždy velmi jednoduchá a bude vás bavit.

Bezpečná podložka pod horkou nádobu se hodí do každé domácnosti. Vyrobte si proto s námi stylovou podložku pod hrnec jednoduše z dřevěného rámečku a korkových špuntů od vína.

Co budete potřebovat:

  • dřevěný rámeček na fotky
  • korkové zátky z vinných lahví
  • dřevěnou překližku
  • tavnou pistoli
  • pilku na dřevo
  • brusku na dřevo
  • kladivo, malé hřebíky

Jak si vyrobit korkovou podložku pod hrnec

Z dřevěné překližky vyřízněte tvar odpovídající vnitřní straně rámečku tak, abyste mohli překližku pak vložit do rámečku a vyplnit její volný prostor. Na tuto plochu pak budete vlepovat korkové zátky. Vyříznutou část překližky očistěte od přebytečných třísek a okraje zabruste dohladka třeba kotoučovou bruskou.

Vložte vyřezanou část do rámečku a případně, pokud jste se úplně netrefili, ještě desku upravte, aby tato část dobře do volného prostoru v rámečku zapadla. Zatlučte po stranách rámečku z vnitřní strany malé hřebíky, abyste překližku upevnili a ukotvili. Jinak by vám mohla zbytečně vypadávat.

Na připravený rámeček uložte vinné zátky tak, abyste vyplnili celý prostor. Můžete je vkládat jedním směrem nebo vytvořit mozaiku střídáním jednotlivých špuntů.

Snažte se najít vzor, který vyplní celý prostor rámečku. Pokud se vám nevejdou zátky přesně, ostrým nožem, nebo odlamovacím nožem můžete korkový špunt zkrátit podle potřeby. Až budete s výsledkem spokojeni, jednotlivé zátky napevno přilepte tavnou pistolí.

Tagy: