Jaké jsou šance československých zástupců v play-off turnaje CEE Champions?

Esportový Turnaj CEE Champions se dostává do fáze play-off a československá scéna má stále ve hře všechny čtyři zástupce. Kdo z nich má největší šanci na výhru?

Ve skupinové fázi nejvíce překvapili Eclot Gaming, kteří navázali na svou formu z domácích turnajů, a svědomitě si počínali i proti mezinárodní konkurenci. Zejména jejich výhra nad Budapest Five je opravdu cenná. „Věřím tomu, že TOP 4 tam od někoho z kluků padne a byl bych rád, kdybychom to my nebo někdo z CZ/SK scény vyhrál,“ uvedl v rozhovoru pro PLAYzone.cz Adam 'ZEDc' Bartko.

Druhým týmem, který do play-off zamířil po náročných soubojích ve skupině, je tým Sampi.  „Jsem schopný zahrát bez chyb a stejně tak nadělat v zápase tolik chyb, že by mi nestačily prsty na rukou a nohou dohromady. Celkově jsme nekonzistentní, to je pravda,“ řekl k situaci Dominik 'Fraged' Herz.

SINNERS jsou bezpochyby nejžhavějším českým želízkem v ohni. Domácí jednička si v ESEA Advanced s předstihem zajistila jistotu play-off, takže do stejné fáze CEE Champions půjde v dobrém rozpoložení. Budapest Five ale budou hned na úvod úctyhodnou zkouškou, protože jde o tým, který je nad SINNERS o 23 pozic výše ve světovém žebříčku. Pokud se domácím podaří postoupit do čtvrtfinále, tak tam na ně po předehrávce budou čekat srbští Level Up esports, kteří porazili Tenerife Titans 2:1. Papírově však jde o nejslabšího vítěze skupiny.

Na levé straně pavouka najdeme Eclot Gaming. Project X ve skupině podlehli pouze litevským grazhtas, a zápas proti nim tak bude pro domácí hráče skutečnou výzvou. Soupeř má totiž na světovém žebříčku číslo 122, což je o 40 příček níže než ECLOT, kteří jsou v aktuálním HLTV žebříčku nejlepším česko-slovenským celkem. V případě postupu do čtvrtfinále by LESGEDI ani GamerS1337 neměli být větším sokem, než právě Project X.

Ve zbývající části pavouka se hned v osmifinále dočkáme derby. Sampi sice svou skupinu vyhráli, ale vzhledem ke klíči pavouka se hned na úvod play-off utkají s eSubou, která kvůli deciderům skončila čtvrtá. Tyto dva týmy se za poslední dobu potkaly například v semifinále 1. Tipsport COOL ligy, kde jsme byli svědky vyrovnaného boje na všech třech mapách. Do turnaje CEE tak vstupují s podobnými šancemi. Vítěz našeho derby se utká s vítězem toho litevského, což bude také velmi těžký zápas, protože grazhtas ve skupinové fázi předvedli prvotřídní výkon.

Bracket uzavírá jediná část bez účasti domácího týmu, nicméně se nebojíme říci, že z osmifinálového dua Wolsung, FATE Esports dost možná může vzejít i samotný šampion celého turnaje. Wolsung jsou vítězem náročné skupiny B a FATE šli do play-off až ze čtvrtého místa jen z důvodu kolize dvou turnajů a nenastoupení do prvního kola.

Tagy: