Japonci ukázali svého konkurenta Octavie. Evropané ho dostanou jen jako hybrid

Honda Civic, která do Evropy přijede v roce 2022.

Honda Civic 2022

Honda Civic se ve své už jedenácté generaci představuje ve formě hatchbacku. Od srpna příštího roku bude vůz nabízen i v Evropě. Místní zákazníky má zaujmout praktičností. Pod kapotou ale bude k mání jen hybridní pohon.

Honda Civic se chlubí dlouhou tradicí, která sahá až do roku 1972. Letos v dubnu se představila už ve své jedenácté generaci, ale jen jako sedan zaměřený hlavně na americký trh. Nyní se předvádí i ve verzi hatchback, která míří spíše na evropské zákazníky. Ti budou ale mít oproti těm americkým menší výběr. Zejména kvůli evropské emisní politice.

Nová Honda Civic se totiž bude v USA nabízet s benzinovými čtyřválci o objemu 1,5 a 2,0 litru. Pro Evropu, kam přijde v srpnu příštího roku, si ale Japonci připravili pouze hybridní pohon e:HEV. Jejich strategií je totiž na místních trzích nabízet jen ekologické varianty, což pomůže s dodržením evropské emisní normy. Parametry hybridního motoru pro Hondu Civic zatím nejsou známé.

Auto má lákat hlavně na praktičnost a to i proto, že už v plánu není klasická varianta kombi. Civic hatchback ale dostal protaženou záď, která se bude otvírat do výšky podobně jako v případě Škody Octavia nebo Hyundai i30 Fastback. Auto může díky tomu nabídnou o čtyři centimetry širší otvor pro náklad. Objem kufru zatím známý není.

Honda slibuje, že zadní cestující budou mít o 35 mm více místa na nohy než v současné generaci. Šasi vozu by zase mělo být tužší o 19 procent, což pomůže se zlepšením jízdních vlastností. Další detaily si zatím Honda nechává pro sebe. Auto ale zřejmě přijde na evropský trh později než v USA a Japonsku. Bude tedy možné některé parametry vysledovat i u těchto variant.

Tagy: