Je to úžasná jízda. Trenérka basketbalistek USK Praha se po rekordu dojala

257 vítězství v řadě. To je nový senzační rekord ženské basketbalové ligy, který vytvořily hráčky ZVVZ USK Praha. Úřadující šampionky vládnou soutěži bez zaváhání skoro deset let a výhrou nad Slovankou pokořily dosavadní rekord týmu Gambrinus Brno z přelomu milénia.

Brňanky kralovaly soutěži v letech 1998 až 2007 a téměř neměly konkurenci. Vypadalo to, že je snad nikdy a nikdo nezastaví. Pak se ale na odpor postavily právě basketbalistky USK a brněnskou sérii vítězných zápasů v řadě ukončily na čísle 256.

V květnu 2013 pak Pražanky zahájily vlastní jízdu a po téměř deseti letech zdánlivě neotřesitelný rekord pokořily. A to stylově. Ve speciálních dresech svěřenkyně slavné trenérky Natálie Hejkové smetly ve 14. ligovém kole Slovanku 126:71 a rekord byl jejich.

„Doufám, že tu sérii co nejvíc natáhneme, ale na druhou stranu si myslím, že by bylo fajn, kdyby ty zápasy byly vyrovnanější,“ uvedla po zápase basketbalistka Tereza Vyoralová.

Novým ligovým rekordem je 257 výher ZVVZ USK Praha v řadě a nebude překvapením, pokud ho budou úřadující mistryně dál navyšovat.

„Série by byla delší, kdybychom neprohrály ten zápas, ve kterém jsme naposledy zaváhaly. Je to úžasná jízda a doufám, že bude pokračovat do konce sezóny,“ rozplývala se Hejková, která ženský tým USK trénuje již 11 let.

Jen pro srovnání. Mužské soutěži už roky kraluje Nymburk. Osmnáctinásobní šampioni ale dokázali svou sérii neporazitelnosti natáhnout „jen“ na 93 duelů.

A světový rekord? Ten drží pakistánský squashista Jahangir Khan, který vyhrál 555 utkání po sobě.

Tagy:
rekord basketbal ZVVZ USK Praha USK Praha basketbalistky Tereza Vyoralová Jahangir Khan Natálie Hejková