Jihlavský zábavní park Robinson: Místo smíchu a radosti, kde se dětem plní sny

Zábavní park pro děti Robinson v Jihlavě

Rodinný park Robinson

Prázdniny se přehouply přes polovinu a mnozí rodiče už dost možná vyčerpali všechny možnosti jak zabavit své ratolesti, a řeší klasickou otázku – kam s nimi vyrazit? Máme pro vás tip. Robinson park v Jihlavě.

Šplhání na sopku, sklouznutí, při kterém se vám zatají dech nebo, prolézání pavoučích kokonů. Aneb zábava na prvním místě. Rodinný park Robinson pojmenoval jeho majitel po slavném dobrodruhu Crusoeovi. Otevřen byl v roce 2015 a od té doby si ho oblíbila řada dětí i dospělých.

„Mám malou holčičku. Když jsme začali jezdit po těch různých atrakcích, napadlo mě, že bych mohl nějakou atrakci pro ni postavit,“ vypráví, jak nápad na rodinný park Robinson vznikl, jeho majitel Jaroslav Hrdlička.

Když je poník pro dceru málo, vyroste zábavní park

A jak řekl, tak udělal. „Hala je stavěná přímo na atrakce, v tom jsme jedineční. Úplně nejvíc si to užívají děti od 5 do 12 let. Máme tady několik atrakcí, které jsme vymysleli sami. To jsou kokony nebo kormidlo, kdy můžou děti jezdit po moři a válčit. Teď připravujeme novou interaktivní hru, která bude na míčky a námořníci budou různě uhýbat a vyplazovat jazyky,“ neskrývá majitel zábavního parku nadšení. Co se dětem líbí a co ne, prý on a jeho tým zjišťovali na atrakcích po celé Evropě.

Provoz pak prokázal jasnou oblibu velké skluzavky, která je sice pro mnohé dospělé příliš prudká, ale děti si ji nemohou vynachválit. „Vypadá hodně nebezpečně, ale je bezpečná. Ale pravda je, že když jede dospělý, tak se může spálit, já jsem se spálil. Brzdíte rukama a popálíte se. Děti jsou ale vysmáté, je to pro ně adrenalin. A dokonce jsme měli anketu, jestli skluzavku zrušit a dát tam něco jiného, ale ne, děti ji chtějí,“ směje se Jaroslav Hrdlička.

Park pro rodiny i příměstské tábory

Příměstské tábory se v rodinném parku konají každé léto. „Máme je od pondělí do pátku. Starají se o ně tři animátorky. Máme tady bohatý program, kdy spolupracujeme s vodním rájem, s podzemím Jihlava, zoo... a děti vyráží na výlet. Pak si samozřejmě můžou zařádit v našem parku,“ říká jeho majitel.

Při skákání, klouzání, přelézaní a jiných aktivitách může nejen dětem pořádně vyhládnout. V takovém případě se v parku Robinson nemusíte spokojit pouze s pizzou nebo hranolky. Zdejší kuchyně nabízí mnohem víc. „Od guláše, boloňské špagety… to se vaří každý den. Krásný na tom je, že my navaříme svíčkovou a pak prodáváme jen ty hranolky,“ vtipkuje Jaroslav Hrdlička.

Kolik si kdo na návštěvu vyhradí času, to je na rozhodnutí každé rodiny. Vstupné platí celý den. Obvykle strávená doba v zábavním parku Robinson je tři až čtyři hodiny. Pro rodiče je to akorát, ne tak ale pro děti. „Velice často slýcháme u východu historky, kdy rodiče už chtějí ven a děti je táhnou dovnitř. Někdy se to neobejde bez pláče,“ přiznává majitel parku.

A důležité upozornění pro všechny návštěvníky – po vstupu do zábavního parku platí jedno pravidlo: boty dolů. Pohyb po parku je povolen pouze v ponožkách. „Je to bezpečné a hygienické. Ponožky odepíšete, protože na té skluzavce, když se sklouznete, tak budete mít v patě díru,“ říká opět se smíchem Jaroslav Hrdlička.

Robinson má díky své lokalitě a také veselé povaze manželů Hrdličkových, kteří se o něj starají, opravdu rodinnou atmosféru. A stojí za to ho v Jihlavě navštívit.

Tagy: