Kategorii MPV chce oživit luxusní vůz od Dongfengu. Stojí lehce přes 800 tisíc

Oblíbenost multifunkčních vozidel v Česku výrazně klesá a většina automobilek od tohoto typu vozů postupně upouští. Opakem je čínská značka Dongfeng, jež se nepříznivý trend pokusí odvrátit luxusním MPV s názvem U-Tour. Co vše nabízí?

Už na první pohled je patrné, že asijský rodinný vůz není žádný drobek. Podle dostupných technických dat měří na délku přes 4,8 metru a do šířky má 1,9 metru. U nás se prodává v sedmimístné verzi s rozložením sedadel 2+2+3, kdy má za poslední řadou ještě k dispozici zavazadlový prostor o objemu 234 litrů, který se po jejím sklopení rozšíří až na 1 086 litrů.

K TÉMATU: Nejrychlejší MPV dorazilo na český trh. Co všechno superluxusní Voyah nabízí?

Futuristický design nového MPV budí dojem, že jde o další elektromobil, pravdou ovšem je, že pod kapotou ukrývá pouze přeplňovanou patnáctistovku. Ta dosahuje maximálního výkonu 130 kW a točivého momentu 265 Nm. I přes svou mohutnost se vůz může pyšnit slušnou spotřebou. Podle výrobce totiž za každých sto kilometrů usrkne z nádrže lehce přes sedm litrů benzínu. Pojí se výhradně s automatickou převodovkou, pohon všech kol ovšem nenabízí.

Luxus a pohodlí

Čínská značka sází vedle nevšedního designu i na bohatou výbavu za rozumnou cenu. Model U-Tour se prodává ve dvou provedeních, už samotný základ nicméně obsahuje prakticky vše, co může zákazník u vozu mít. K tomu přihazuje luxusně vyhlížející interiér, který kombinuje nejen různé materiály, ale i dekory.

Vršek palubní desky imituje kůži, zatímco prostřední linie má vzhled světlého dřeva. A středový panel mezi řidičem a spolujezdcem je hozen do lesklé černé s motivem tmavého mramoru. Pocit přepychu dotváří prošívaná výplň dveří společně s koženým čalouněním sedadel. Ta jsou standardně v přední i druhé řadě nejen vyhřívaná, ale i ventilovaná. Samozřejmostí je i elektrické nastavení poloh.

Výčet prvků standardu ještě doplňuje automatická klimatizace, zadní parkovací kamera včetně senzorů, kola z lehké slitiny, bezklíčový systém, LED světlomety, elektricky otevíratelné páté dveře, 10,25 palců velký dotykový displej i řada bezpečnostních asistentů. Vybírat lze z celkem pěti barevných provedení. Za to vše si účtuje 839 900 Kč, ve vyšší verzi Exclusive FR, kde jsou navíc už jen přední parkovací senzory, si řekne o 16 tisíc více. Kompletní ceník naleznete zde.

Tagy: