Nejrychlejší MPV dorazilo na český trh. Co všechno superluxusní Voyah nabízí?

Na český trh pronikla nová značka Voyah. Její název vychází z francouzského slova „voyage“ (cesta) a odkazuje na transatlantické plavby v luxusních parnících. Do vozů se to výrobci snaží promítnout skrze mimořádné pohodlí a bohatou výbavu. Platí to i pro sedmimístný model Dream, který jsme si měli možnost naživo prohlédnout.

Na první pohled Voyah Dream zaujme masivní přední maskou s chromovaným žebrováním, kde je vsazeno podsvícené logo značky, a především pak robustní stavbou. Vždyť na délku měří tohle MPV více než 5,3 metru, což ho řadí mezi největší vozy na našem trhu. Šířka činí necelé dva metry a na výšku se dostává na hodnotu 1,8 metru.

K TÉMATU: TEST: Lexus LM 350h VIP je ideální pro vraždu v salonním kupé. Cenou míří do vesmíru

K dostání je pouze v ryze elektrické verzi, která má k dispozici dva elektromotory pro každou nápravu zvlášť se systémovým výkonem 320 kW a točivým momentem 620 Nm. Díky tomu dokáže zrychlit z nuly na stovku za úctyhodných 5,9 vteřin a pokračovat může až do rychlosti 200 km/h. Váží přitom více než dvě a půl tuny.

Čínský obr překvapuje i dojezdem. Výrobce tvrdí, že Voyah Dream ujede až 480 kilometrů v kombinovaném režimu při průměrné spotřebě 19,5 kWh/100 km. K dispozici má baterii o kapacitě 108,7 kWh, kterou lze nabíjet výkonem 120 kW. Na osmdesát procent se tak dostane za méně než hodinu. Při pomalém nabíjení to do sta procent trvá necelých třináct hodin.

Přepych a prostor

Uvnitř nabízí velkorysou prostornost, a to prakticky pro všechny řady. Luxusní MPV má k dispozici až sedm míst k sezení v rozložení 2+2+3 a díky posuvným prostředním sedadlům nabízí dostatek místa i v často zavrhované třetí řadě. V podélné prostornosti s námi naměřenou hodnotou 168 centimetrů patří k těm vůbec nejlepším. A podobně tomu je také v šířce vpředu a vzadu. Zavazadlový prostor pak v plném obsazení pojme náklad o objemu až 427 litrů. Kompletní technická data včetně námi naměřených hodnot naleznete zde.

Pocit luxusu navozuje elegantní palubní deska se třemi displeji, stejně tak pohodlná kožená sedadla s vyhříváním a ventilací v prvních dvou řadách. Samozřejmostí je rovněž masážní funkce a elektrické nastavení. Voyah Dream v tomto směru nijak nešetří a v základu nabízí prakticky vše, na co si člověk vzpomene.

Standardem jsou například LED světlomety, parkovací senzory včetně panoramatické kamery, adaptivní tempomat, bezklíčový systém, prosklená střecha, nastavitelné tlumiče a řada bezpečnostních asistentů. Zajímavostí je kupříkladu takzvaný průhledný podvozek, kdy se pomocí kamer zobrazuje na displeji situace pod koly.

Voyah Dream se prodává od 2 969 900 Kč a je k vidění u českých dealerů v Praze a Ostravě. O údržbu vozidel se postará jakýkoli autorizovaný servis Dongfeng a Voyah, kterých je u nás dvanáct.

Tagy: