Kincl o videu s Růžičkou: Kdokoliv, kdo má IQ větší než akvarijní rybička, to odsoudí

MMA zápasník Patrik Kincl

Hvězdy bojových sportů odsuzují chování zápasníka MMA

Hvězdy bojových sportů odsuzují chování zápasníka MMA. Na chvíli zveřejnil video, kde na ulici bezvládně leží krvácející muž. Místo pomoci mu druhý z aktérů nadává a fackuje ho. Podle dostupných informací by to měl být Tadeáš „Mawar“ Růžička. I když se neví, co incidentu předcházelo, je jeho chování za hranou nejen profesionálního sportovce, ale i obyčejného člověka, říká v rozhovoru pro CNN Prima NEWS šampion organizace OKTAGON Patrik Kincl.

Co říkáte na videozáznam, ve kterém má figurovat Tadeáš Růžička?
V téhle kauze se pohybuji asi týden od doby, co se to objevilo někde na YouTube. Každý, s kým jsem se bavil, a každý, kdo má větší IQ než akvarijní rybička, tak to, co tam je, odsuzuje. Samozřejmě dokážu pochopit nějakou sebeobranu, nevím, co se tam stalo, ale v momentě, kdy člověk skončí v bezvědomí, tak seberu telefon a volám policii a záchranku. Rozhodně nedělám to, co je v tom videu. Nevysmívám se. A údery, které potom přišly, byly naprosto zbytečné.

K TÉMATU: Knokaut v rušné pražské ulici. Policie řeší video zraněného, měl se jím chlubit známý zápasník

Je takové chování profesionálního zápasníka za hranou?
Dokážu si představit, že kdyby někdo sáhl na moji ženu nebo dceru, tak v nějakém afektu zareaguji a neodhadnu sílu. Ale vyřeší se problém a volám policii a záchranku a snažím se tu situaci zachránit, jak nejlíp můžu. Není to jenom za hranou profesionálního sportovce, ale je to za hranou i obyčejného člověka, rozhodně se to dít nemá.

Je tohle špatná reklama pro bojové sporty?
Bohužel ano. Ještě před pěti až deseti lety jsem lidem vysvětloval, že nejsme vymlácený, že máme emoce pod kontrolou a umíme v životě normálně fungovat. Tohle nás bohužel vrací zase zpátky, pro bojové sporty je to rozhodně špatná reklama.

Jak hodnotíte Tadeáše Růžičku?
Co se sportu týče, je to talent od pána boha. Ale nedokážu si to vysvětlit. Jestli už jeho ego narostlo do takových rozměrů a nedokáže přiznat chybu. Jako profesionální sportovec tohle rozhodně nemůže dělat.

Vzhlíží k němu spousta mladých, je to závazek k tomu, že by se měl chovat na nějaké úrovni?
Má spoustu sledujících, to znamená, že má určitou zodpovědnost, jak je bude přes sociální sítě vychovávat. Zaznamenal jsem reakci na tu první reportáž v Krimi zprávách na CNN Prima NEWS, a to chování a vystupování profesionálního sportovce, kterého sledují tisíce lidí, je prostě za hranou.

Tagy:
YouTube MMA sport Patrik Kincl Tadeáš Růžička