Knokaut v rušné pražské ulici. Policie řeší video zraněného, měl se jím chlubit známý zápasník

Profesionální zápasník Tadeáš Růžička

Chlubil se český reprezentant v bojových uměních zbitím muže na ulici?

Do redakce Krimi zpráv přišlo video, které se v minulých dnech objevilo na sociálních sítích. Je na něm vidět, jak na ulici bezvládně leží neznámý muž a krvácí. Nad ním se sklání druhý z aktérů, který mu sprostě nadává a fackuje ho, a to i přesto, že je v bezvědomí. Podle některých zdrojů má jít o profesionálního zápasníka, jenž se záběry chvíli chlubil na Instagramu. Případem se už zabývají policisté. Záběry v přiložené reportáži nejsou vhodné pro slabší povahy.

„Tak co ty de****u vy****nej, na koho tady zkoušíš frajera?! Chcípáku. Prober se, de****u, de****u! M***o z****ená!“ je slyšet, jak mladík říká směrem k muži, který zraněný a v bezvědomí leží na ulici. Právě tento videozáznam koluje po sociálních sítích. V hlavní roli má být český reprezentant v bojových uměních.

„25letý zápasník Tadeáš Růžička alias Mawar se na svém Instagramu pochlubil knokautem muže na ulici. Neví se, co incidentu předcházelo, nicméně na videu můžeme vidět trestné činy jako ublížení na zdraví nebo neposkytnutí první pomoci,“ tvrdí web Dodiri.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drama na slovenské farmě: Mladíka pokousal medvěd, zvíře zneškodnila matka s vidlemi

O tom, že situace byla opravdu vážná, svědčí i to, že na videozáznamu je slyšet také dívka, která prosí o pomoc. „Vstávej, vstávej. Tadeáši, prober ho, prosím,“ žádala muže dívka. Případem se už zabývají policisté. Ti zjistili, že se incident odehrál v Praze na Strossmayerově náměstí – zatím ale nevědí kdy. Neznají ani další bližší okolnosti.

Policie pátrá po napadeném

„Případem se zabýváme na základě upozornění vaší televize, kdy jste nám předali zmiňované video. Co nám nejvíce komplikuje práci, je to, že neznáme ani osobu poškozeného. Jestli ho na záběrech někdo poznává nebo se poznává on sám, tak prosíme, ať se nám ozve na linku 158,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Jan Daněk.

Ozvat se samozřejmě můžete i k nám, do redakce Krimi zpráv. Na celou věc jsme se chtěli zeptat i údajného hlavního aktéra, bojovníka Tadeáše Růžičky. Oficiálně je dostupný jen kontakt na jeho e-shop. Ačkoliv žena z infolinky sdělila, že zápasníkovi přepošle číslo na reportéra Krimi zpráv, dosud se neozval.

Redakce neuspěla ani u promotéra jednoho z jeho zápasů. „V tuto chvíli se nechtějí vyjadřovat, celý jeho tým,“ sdělil zástupce organizace Clash of the Stars Jakub Jíra. Jisté je, že podobné chování profesionální zápasníci i trenéři rázně odmítají.

„Kdyby došlo k nějakému konfliktu, který by nespadal do kategorie, že bráním sebe nebo své nejbližší, tak bych takového svěřence asi bez milosti vyhodil. Samozřejmě vždy se najdou výjimky, kdy to tak úplně neplatí. U někoho může pocit vnitřní síly a ega přemoci etiku, která by měla být součástí bojových sportů,“ sdělil redakci André Reinders, bývalý český bojovník a trenér smíšených bojových umění.

Právě výcvik v oblasti bojových sportů přitom může být následně vyhodnocený jako přitěžující okolnost. Bude tak teď na policistech, aby zjistili, jak se celá událost odehrála, co jí předcházelo a co následovalo.

Tagy: