Klokan Dobby z Ostravy se po roce našel. Nachytali ho na piškoty, ihned se hrnul k samičkám

Klokan Dobby se po roce našel.

Klokan Dobby se našel

Klokan Dobby, který se přesně před rokem záhadně ztratil z ostravského zooparku a pátrala po něm dokonce i policie, je zpět. Lidé ho začali vídat, jak se potuluje po okolí, a ošetřovatelům se vačnatce po několika pokusech povedlo nalákat do bedny. Teď už si hopsá ve výběhu.

Zázraky se dějí nejen o Vánocích, i když už jsou za dveřmi. Když klokan Dobby zmizel před rokem z výběhu, začali si všichni myslet, že už je nenávratně pryč. Před pár dny se ale objevil u jednoho z rodinných domů. „Dá se říct, že každou noc zhruba kolem druhé nebo čtvrté hodiny jsem ho zpozoroval,“ popsal CNN Prima NEWS Marian Mlynář.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Vrbové stáji zachraňují týraná zvířata. Finance na nutnou péči docházejí, prosí o pomoc

Pak už začala anabáze s odchytem, se kterým pomohla obyčejná bedna. „Vystlali jsme ji slámou z výběhu ostatních klokanů, takže je cítil a dali jsme mu tam i potravu. Ale než jsme bednu zavřeli, byl klokan venku,“ popisoval ošetřovatel Pavel Thiemel s tím, že neúspěšných pokusů o odchyt klokana proběhlo kolem 20.

Nakonec se nechal nachytat na piškoty a teď už vesele řádí s ostatními klokany ve výběhu. „Dobby se okamžitě hrnul k samičkám. Začal je očichávat a bylo vidět, že je rád v dámské společnosti,“ doplnil Thiemel.

Veselý je teď nejen Dobby, ale i ošetřovatelé a muž, který je přivolal. Ten dostal odměnu pět tisíc korun. A veselo je i v sousedních výbězích oslů a zvědavých koz či pštrosů, kteří pozorují klokaní hrátky. Kdo ví, kde byl Dobby o loňských Vánocích. Jedno je jisté, letošní svátky stráví se svými parťáky ve výběhu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rodina velebí psího hrdinu, zachránil před kulkou malého chlapce. Zvíře zaplatilo vysokou daň

Tagy: