Kokain v českých obchodech. Pracovníci našli v krabicích od banánů drogy za dvě miliardy

Lisované kostky kokainu, v krabicích od banánů, nalezli dnes odpoledne pracovníci supermarketu v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou.

Kokain v krabicích s banány v českých obchodech

Pracovníci supermarketů v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou našli v pátek odpoledne v krabicích od banánů lisované kostky kokainu. Na Twitteru o tom informovala Policie ČR. Zásilka zřejmě pocházela z Kolumbie. Podle informací CNN Prima NEWS vážila zásilka přibližně 840 kilogramů, tolik kokainu by na černém trhu mělo hodnotu přes dvě miliardy korun.

„Lisované kostky kokainu v krabicích od banánů nalezli dnes odpoledne pracovníci supermarketu v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou. Kriminalisté zjistili, že zboží stejné šarže bylo distribuováno na několik dalších míst v ČR,“ informovali policisté na Twitteru.

Ve spolupráci s Celní správou proto nyní tato místa kontrolují. „Informace o zásilkách vedou mimo území ČR, z toho důvodu využijeme institut mezinárodní policejní a justiční spolupráce,“ uvedla policie. Podle České televize (ČT) policisté kontrolují další tři místa v Česku a také sklad dovozce na hranici Prahy a Středočeského kraje. Do ČR se zásilka dostala zřejmě přes Hamburk.

Případ převzala Národní protidrogová centrála. Její ředitel Jakub Frydrych řekl ČT, že v Jičíně byla látka v 36 bednách s banány, v Rychnově v 60 bednách. Podle něj jde zřejmě o 80procentní kokain. K zákazníkům v obchodech se bedny nedostaly.

Podobný případ se stal také v dubnu 2015. Tehdy se v zásilce banánů v pražském supermarketu našlo přes 100 kilogramů kokainu. V té době by takové množství drogy na ulici stálo až miliardu korun.

V březnu 1999 policie ve skladu v Malém Borku na Mělnicku odhalila v zásilce sušeného ovoce 117 kilogramů kokainu.

Tagy: