Policie na Kolínsku zadržela trojici dealerů drog. V utajené kuchyni právě vařili pervitin

Policie pozatýkala drogové dealery v Kolíně

Zásahovka pochytala trojici dealerů drog v Kolíně

Zásahová jednotka policie zadržela ve středočeském Kolíně trojici dealerů drog ve chvíli, kdy připravovali další dávky pervitinu. Nelegální kuchyni měli schovanou v garáži u rodinného domu.

Rodinný dům v obci Velim nedaleko Kolína měli kriminalisté z Toxi týmu vytipovaný několik měsíců. Disponovali informací, že se v garáži setkávají dva muži, kteří tam tajně vaří pervitin, a jedna žena, která jim pomáhá s prodejem drog.

ČTĚTE TAKÉ: Porsche s celostátně hledaným řidičem ujíždělo Prahou. Policie využila speciální techniku

„Už v minulosti byli za podobnou trestnou činnost stíhaní, takže víceméně věděli, že spadla klec,“ sdělil vedoucí kolínské kriminální policie Michal Dupák.

Kriminalisté je zadrželi přímo při činu, když v nelegální kuchyni na vařiči bublaly další dávky pervitinu.„Prášky si často opatřovali v českém příhraničí a následně probíhala výroba českou cestou, kdy za použití léků vyráběli pervitin,“ dodal Dupák.

To, co uvařili, pak i sami prodali svým pravidelným klientům. Zákazníci byli z širokého okolí – kromě Kolína pervitin prodávali i v Kutné Hoře a částečně i na Nymbursku.

„Řádově se jednalo o výrobu několika set gramů pervitinu týdně. Prodejní cena se lišila, ale bylo to od tisíce do tisíce dvě stě korun,“ řekl Dupák.

Hlavní aktéři sami brali drogy a ani jeden z nich nepracoval. Podle kriminalistů si za několik měsíců zvládli získat vyšší desítky tisíc korun. Všichni tři už si od detektivů vyslechli obvinění. Mladší z mužů a žena jsou stíháni vazebně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nechtěl jsem jí ublížit, jen vystrašit, hájil se muž. Za pokus o vraždu dostal 10 let vězení

Tagy: