Komentátoři: Čapí hnízdo začíná mít rysy absurdity. Délka procesu znevěrohodňuje právní stát

Komentátoři Martin Schmarcz (vlevo) a Thomas Kulidakis

360° 15.11.2023

Délka procesu Čapího hnízda strašným způsobem znevěrohodňuje právní stát v České republice. V pořadu 360° se na tom shodli komentátoři CNN Prima NEWS Martin Schmarcz a Thomas Kulidakis. Případ Čapí hnízdo se totiž podle nich táhne už příliš dlouho.

„Jde o to, že tady máme případ, který se táhne víc než 10 let. Jak máme věřit právnímu státu, když v takto důležitém případu, který sledují média a veřejnost, to nejdříve vypadalo, že je Andrej Babiš beztrestný a pak naopak. A teď se zdá, že odvolací soud rozhodl v rozporu s tím, jak rozhodl nalézací soud, tedy že ten soudce soudil úplně špatně,“ nechal se ve vysílání CNN Prima NEWS slyšet Schmarcz.

ČTĚTE TAKÉ: Kauza Čapí hnízdo pokračuje. Odvolací soud zrušil osvobozující rozsudek kvůli závažným chybám

„Ta kauza začíná mít rysy úplné absurdity. Vypadá to, že to je sen, zlatý grál fyziků, jako perpetum mobile – pořád tam a zpátky, tam a zpátky,“ souhlasil s ním Kulidakis.

Podle něj to celé ale na českou politiku velký vliv mít nebude. „Snad kromě toho, že by mohl mít více hlasů, protože ze sebe může zase udělat oběť. Jak už správně říkal Martin, táhne se to neuvěřitelně dlouho,“ řekl komentátor a dodal, že v současné době už voliče trápí něco úplně jiného než Babišovo Čapí hnízdo.

Tagy:
Andrej Babiš kauza 360⁰ Pavlíny Wolfové Čapí hnízdo komentátoři Martin Schmarcz Thomas Kulidakis