Neomezené asistenční služby: Maličkost, která řidičům ušetří starosti i stres

Je to situace, o které každý řidič doufá, že se mu vyhne. Přesto ji alespoň jednou za život zažije většina z nás. Spokojeně si řídíte své auto, když vám najednou do cesty vběhne zvěř nebo se připlete jiný nepozorný řidič a nastane karambol. Nebo vám cestu překazí porucha. Následuje rychlé žhavení telefonu a zjišťování, co všechno nám pomůže vyřešit pojišťovna a na co už podle smlouvy nemáme nárok a musíme si to zařídit sami. To ovšem neplatí pro ty, kteří mají v rámci auto pojištění sjednané vhodné asistenční služby. Ideální je v takovém případě asistence neomezená. V tom případě vám totiž stačí jediný telefonát a máte po starostech.

Nepříjemností na řidiče při cestách číhá nespočet. Od fatálních střetů přes poruchy motoru až po vandaly nebo zloděje, kteří si naše auto vyhlédnou, zatímco si třeba na čerpací stanici dáváme kávu na posilněnou. Pro všechny případy se hodí mít sjednané výhodné pojištění, jehož součástí je neomezená asistence. Tu nabízí pojišťovna Kooperativa. „Nejlepší asistence je taková, u které se nemusí nad ničím přemýšlet a pojišťovna se o vše postará,“ představuje jednu z výhod ředitel Úseku pojištění motorových vozidel v Kooperativě Aleš Zethner s tím, že vzhledem ke každoročnímu nárůstu počtu asistenčních zásahů se pojišťovna rozhodla nabídnout unikátní asistenční program MAX+. Ten nabízí majitelům aut oproti programům ZÁKLAD, IDEÁL a MAX spolehlivou pomoc při poruše, havárii, řádění živlů, vandalismu i částečném odcizení nejen v Česku ale i za hranicemi. Její součástí je i zapůjčení náhradního vozu až na týden nebo úschovu až na 15 dní.

Pojišťovací profesionálové v Kooperativě se navíc rozhodli rozšířit i krytí u pojištění skel. Nově do něj začlenili i skla v pevné, skládací nebo odnímatelné střeše, a dokonce i zrcadlová skla zpětných zrcátek.

Neomezenou asistenční službu by jistě ocenil i David H. z Prahy, který při jízdě autem zažil střet s vysokou. „Jel jsem pozdě večer služebním autem, když mi do cesty vběhla srnka. Už jsem nemohl nic dělat, prostě jsem ji srazil. Srna po nárazu utekla a auto potřebovalo nutně opravu, kterou jsem ale kvůli nevhodně nastavené pojistce musel řešit po vlastní ose. Vyšlo mě to tehdy na dost peněz,“ vzpomíná David na nepříjemnou událost.

Věděli jste, že každý rok na jaře prudce přibývá nehod se zvěří? Kromě vysoké na nich mají vysoký podíl i divoká prasata.

Nejrizikovější oblastí je podle Portálu nehod Liberecký kraj, konkrétně okres Česká Lípa.

Na pozoru by se před nimi řidiči měli mít především za úsvitu a po soumraku, konkrétně kolem 5.00 hodin ráno a 22.00 hodin večer, kdy se v okolí silnic pohybují nejčastěji.

Vhodně sestavené pojištění je základ

A šéf Úseku pojištění motorových vozidel Aleš Zethner dodává, že škody na povinném ručení stále rostou, a to nejen na majetku ale i ty na zdraví: „Snažíme se na to klienty stále upozorňovat, a doporučujeme jim volit vyšší limity, alespoň 100 milionů na majetkové škody a 100 milionů na škody na zdraví. Zároveň se vyšší limity snažíme zatraktivnit dalšími benefity.“ Například ke smlouvám s limitem 70/70 milionů a vyšším klientovi Kooperativa přibalí úrazové pojištění řidiče. A zájem řidičů je vysoký. Zmíněný limit sedmdesáti milionů korun si nebo i vyšší si volí více než tři čtvrtiny z nich. „Ideální je, když si klient nastaví pojištění přesně podle svých potřeb. Například motorista jezdící většinou na venkově, případně i v blízkosti lesa se bude určitě lépe cítit s připojištěním poškození vozidla zvířetem. To zahrnuje riziko střetu se zvířetem i poškození zaparkovaného vozu, například elektroinstalace. Motoristovi jezdícímu hlavně po Praze zase spíše hrozí vykradení vozu, proto si ke svému povinnému ručení může sjednat i pojištění zavazadel.“

Řidiči se nejčastěji obávají srážek se zvířaty nebo poškození skel. Při sjednávání auto pojištění by ovšem neměli zapomínat ani na servis, který je v případě nehody pojišťovna také schopna zařídit. „Například komfort přímé likvidace pro situace, kdy jste poškozeným při dopravní nehodě způsobené jiným vozidlem – nemusíte nic složitě řešit s pojišťovnou viníka, obrátíte se na svoji pojišťovnu a ta s vámi vše vyřeší. Při sjednání povinného ručení s limity 100/100 milionů Kč a vyššími u nás získáte automaticky i přímou likvidaci v ceně.“

A vzhledem k tomu, že české silnice zatím bohužel nepatří k těm nejšpičkovějším, řidiče určitě potěší výmluvně nazvané pojištění Výmol. To uplatní při škodě, která vznikne kvůli neoznačenému výmolu.

Tagy: