KSW znovu v Česku. Na turnaji polského gigantu nastoupí do tvrdých bitev šest Čechů

Pořádná dávka MMA. Polská organizace KSW se opět představí v Česku, tentokrát v třinecké Werk areně. Do klece nastoupí hned šest českých bojovníků. V hlavní bitvě večera se popasuje Michal Martínek se srbským hromotlukem Darkem Stošičem. V dalších duelech se představí Leo Brichta, Filip Macek, Vojtěch Garba, Lukáš Dvořák a Josef Stummer. Za Polsko bude bojovat i Tobiasz Le, zápasící často na české scéně.

Těžko by mohla organizace KSW zvolit lepší místo pro druhý turnaj v Česku. Galavečer KSW 87 se uskuteční už v sobotu večer v třinecké Werk areně. Moderní hala pro více než pět tisíc diváků nabídne určitě skvělou atmosféru. Výhodou je i blízkost hranic, a tak mohou snadno dorazit i polští fanoušci.

ČTĚTE TAKÉ: Mikulášek byl propuštěn z Oktagonu za napadení trenéra. Rozdal jsem si špatný karty, říká

Turnaj bude ale mimořádně zajímavý zejména pro české publikum, představí se na něm totiž hned šest tuzemských gladiátorů.

V hlavní bitvě večera bude Michal Martínek čelit mimořádně tvrdému soupeři Darku Stošičovi. „Taky se mě lidi často ptaj: ‚Hele, ty nemáš strach, je to tvrdej knockouter…‘ Já se nemám čeho bát. Nebojím se ničeho,“ říká Martínek před soubojem. V případě výhry se český těžkotonážník může probojovat až k titulové bitvě.

Mimořádně zajímavým střetem bude i duel Roman Szymanski vs. Leo Brichta. Kvality Brichty jsou českým fanouškům dobře známy, polský protivník bude ale velmi tvrdou překážkou. „Těším se na to přjemný, co mě baví, a to je zápasení,“ řekl na předešlé akci KSW Brichta. Ten se poprvé v polské organizaci představil na obří akci Collosseum 2, na fotbalové stadionu ve Varšavě před více něž padesáti tisíci diváky. „To pro mě byl největší zážitek. Na to, jak jsem byl naštvaný, že se mi první zápas dvakrát oddálil, jsem ve finále zase tak naštvaný nebyl,“ vzpomíná s pousmáním.

V dalších zápasech se představí bojovník dobře známý z Oktagonu Filip Macek, jeho soupeřem bude mladý Ukrajinec Oleksii Polishchuk.

České barvy bude reprezentovat i Vojtěch Grba, dříve voják z povolání, v současné době hasič. Jeho protivníkem bude Michal Dreczkowski. „Soupeře jsme neřešili. Je u Ankosu (známý polský gym, pozn. red.), takže bude silný jako býk a bude mít skvělý wrestling,“ říká Jakub Müller, Garbův trenér. „Vojta není typ, kterému sedí mít konkrétní taktiku. Našlapeme fyzičku a nachystáme se na vše možné a jdeme se prostě prát. Když mu dávám specifické pokyny, tak má tendenci dělat pravý opak. Takže to děláme jinak.“

V Třinci se představí i Josef Stummer, který zatím mezi profesionály nasbíral tři vítězství. Jeho soupeřem bude Polák David Kareta, který se v minulosti představil i v Oktagonu.

O první zápas večera se postarají Ir Carl McNally a Tobiasz Le, velmi dobře známý z tuzemských turnajů. V jeho rohu nebude během souboje chybět jeho bratr Tomáš Linh Le Sy.

Druhý turnaj KSW v Česku tak nabídne mimořádně zajímavé zápasy. „KSW v České republice je určitě super. Monopol není nikdy dobrý a pro zápasníky je dobře, že mají více možností. Když je pákový efekt výrazně na straně promotéra, tak je to špatně pro celý sport,“ říká o expanzi polského gigantu do Česka Müller.

Tagy:
Polsko Česko Michal Martínek Filip Macek Werk Arena Jakub Müller Roman Szymański Lukáš Dvořák