Kuchyň, záchod i ložnice ve skládací ulitě. Na Teslu se prodává kempovací nástavba

K elektrickému pick-upu Tesla Cybertruck si bude možné objednat i kempovací nástavbu. Ta je překvapivě skladná a vejde se přesně do nákladového prostoru. Neruší přitom aerodynamiku vozu a navíc může auto pomocí solárních panelů i pomalu dobíjet.

Tesla sice plánuje, že první zákazníci dostanou svůj elektrický pick-up Cybertruck až ke konci letošního roku, to ale nezastavilo inženýry z amerického start-upu CyberLandr v práci. Podařilo se jim navrhnout skládací kempovací nástavbu, která se pohodlně vejde do nákladového prostoru Tesly. Nabídne přitom prostorný interiér, ve kterém jsou všechny důležité prvky pro kempování.

Nástavba se rozkládá a skládá elektricky, její pohyb se ovládá pomocí aplikace pro chytré telefony. Po vysunutí konstrukce z nákladového prostoru se vysunou nejen schůdky pro pohodlný přístup, ale i solární panely na střeše. Ty mohou poskytovat 500 wattů elektrické energie potřebné nejen pro chod spotřebičů uvnitř nástavby, ale i pro pomalé dobíjení elektromobilu.

Z kuchyně ložnice

Nástavba podle výrobce váží jen 544 kilogramů, což je zhruba třetina užitečného zatížení Tesly Cybertruck. Přesto se do jejich útrob vejde kuchyňka s elektrickým vařičem, lednicí a dřezem, nad kterou je zavěšená televize. Obývací pokoj nebo pracovna se stolkem a dvěma křesly se pak může díky promyšlenému interiéru proměnit v ložnici.

Do nákladového prostoru Tesly se navíc vešla i plnohodnotná sprcha se samočistící toaletou, díky které není nutné s sebou vozit nádrž na odpadní vodu. Okna nástavby mají mít dobrou tepelnou i zvukovou izolaci. A díky elektrickému vytápění má být možné kempovat v zimě i v létě.

Nástavbu je možné už objednat, stačí složit zálohu 100 dolarů. Prodává se za necelých 50 tisíc dolarů, což je v přepočtu 1,1 milionu korun. To je mimochodem víc, než za kolik nabízí Tesla základní verzi Cybertrucku, která stojí 878 tisíc korun. Dodávky skládací nástavby by mohly začít podobně jako v případě Tesly na konci letošního roku.

Tagy: