Legendární Slunce, seno, jahody v nové podobě. Překvapí vás, kdo bude hrát Škopkovou

Marie Škopková

Kdo neviděl komedii Slunce, seno, jahody, jako by nebyl. Pokud jste to zrovna vy, nezoufejte, budete mít druhou šanci. V hudebním divadle Karlín se bude zkoušet nový muzikál – první český muzikál ze vsi. A už teď je jisté, že samotné zkoušení bude zábava.

Jde vůbec přenést ducha slavné komedie z Hoštic na divadelní prkna? Autor libreta a hudby Ondřej Gregor Brzobohatý, který s nápadem uvést muzikál podle legendárního filmu přišel, věří, že ano.

„Inspiroval jsme se na Broadwayi v New Yorku, protože tam dělají muzikály jenom z úspěšných filmů. A když jsem viděl Slunce, seno, jahody, tak jsem si řekl – to je přesně ono, to se Čechům líbí,“ řekl Brzobohatý v rozhovoru pro CNN Prima NEWS s tím, že Češi mají tento film velmi rádi a snímek je vlastně adaptovatelný.

Bomba v každém případě

„Spojení brodwayské hudby a komunistického normalizačního venkova je neuvěřitelná třaskavina, která muže buď bouchnout, nebo udělat skvělý výsledek. A já veřím, že to bude to druhé,“ nechal se s nadšením slyšet divadelní režisér plánované novinky Antonín Procházka.

Největší překvapení, co se týče obsazení, tvůrci připravili v případě legendární Škopkové – tu si na jevišti střihnou v alternaci Iva Pazderková a Adéla Gondíková. „Když mi to nabídli, tak jsem se nejdřív hrozně smála. Pak jsem se začala bát, je to pro mě ale velká výzva a já mám výzvy ráda,“ pronesla se smíchem Pazderková.

Muzikál Slunce, seno, jahody uvede Hudební divadlo Karlín v červnu příštího roku. Na film ale tak dlouho čekat nemusíte. Prima ho uvede už o letošních Vánocích.

Tagy: