Levné jídelny se těší velké oblibě. Jídlo za 55 korun si chválí i Zdeněk Troška

Ceny obědových menu v srpnu mírně klesly. Kde se najíte do 100 korun?

Ceny obědů v srpnu klesly o necelou korunu

Ceny obědových menu v srpnu mírně klesly. Vyplývá to z průzkumu Edenred Restaurant Indexu. Zatímco v Praze se průměrná cena za oběd pohybuje okolo 210 korun, v Olomouci zaplatíte zhruba 160. My ale známe místa, kde za celé menu zaplatíte méně než 100 korun.

Za lidovku se najíte třeba ve zlínské jídelně v Bartošově čtvrti. Denně tu uvaří tisícovku jídel. Každou porci s polévkou i se salátem můžete dostat za 99 korun. „Ta cena je bezkonkurenční,“ zhodnotil jeden ze zákazníků, a i další si pochvaloval: „Pochutnal jsem si. Polévka, čajíček, ne s rumem, bohužel.“

Podle majitele si jídlo odsud nechala vozit například i tchyně Donalda Trumpa, Marie Zelníčková. „Lidé jsou spokojení. Držíme kvalitu a nechceme si zkazit dobré jméno,“ uvedl majitel jídelny Jan Plhák.

ČTĚTE TAKÉ: Svíčková za 58 korun v centru Brna či hotovky u bramborářů. Kam vyrazit za levným obědem?

A ještě levněji se najíte ve středočeských Vinařicích, kde pořídíte celé menu dokonce za 65 korun. „Denně vaříme jeden druh polévky, tři druhy jídla. Polévku máme za 10 korun, jídlo za 55 korun,“ sdělila pro CNN Prima NEWS spolumajitelka jídelny ve Vinařicích Dagmar Froňková.

Do stokoruny se naobědvají i v jídelně ve Slaném, nebo v Mostu. „Momentálně do sto korun máme buchtičky se šodó, mexické fazole, těstovinový salát, vepřová játra s rýží, halušky,“ zmínila Jiřina Willertová. „Za ty peníze si myslím, že je to super,“ ohodnotil pro CNN Prima NEWS spokojený zákazník.

Levné jídelny se těší velké oblibě. Fandí jim i známý režisér a gurmán Zdeněk Troška. „Je nerozum dávat za smažák 250 korun, to bylo dříve jedno z nejlevnějších jídel, nebo za šunkofleky 200 korun. Když si můžete pochutnat na koprové omáčce nebo na těch samých věcech za 55 korun,“ postěžoval si.

Pokud víte o nějakém dalším místě, napište nám na zpravy@iprima.cz

PODÍVEJTE SE: Další místa, kde se v Česku dá najíst do sta korun

Tagy:
restaurace Zdeněk Troška pokles cen jídelny jídlo a pití Marie Zelníčková levné obědy obědy do stovky Jídelna 138