Malér ve Francii: Zloději na farmě ukradli všechny jedlé šneky, vánoční to lahůdku
Zloději ukradli z farmy v severní Francii jedlé šneky v hodnotě 90 tisíc eur (2,2 milionu Kč). Farma L'Escargot Des Grands Crus, která se nachází nedaleko Remeše, dodává šneky do gurmánských restaurací a uvedla, že jí byla odcizena celá zásoba čerstvých a mražených šneků. To je před sváteční sezonou pořádná rána, uvedl server zpravodajské televize BBC.
Boj proti turistům: Italské město chce zakázat zahrádky v historickém centru
Oblíbenou turistickou destinaci čeká od léta zásadní omezení. V italské Florencii se chystá nová vyhláška, která restauracím a barům zakáže provozovat venkovní předzahrádky. Nařízení by se mělo týkat provozoven v ulicích v historické části města, od novinky si radní slibují zmírnění náporu turistů v centru.
Plameny zničily restauraci nejrychlejšího muže planety: Boltův podnik vyhořel v nejhorší chvíli
Restauraci Usaina Bolta na Jamajce vážně poškodil požár, který tam vypukl v sobotu okolo jedné hodiny ranní. Podnik světového rekordmana v běhu vznikl v roce 2018 a od té doby se stal vyhledávanou turistickou atrakcí. Tragédie přišla v tu nejméně vhodnou chvíli, neboť restaurace v posledních týdnech rozdávala jídlo obyvatelům zasaženým hurikánem Melissa, informuje deník The Sun.
Od hladu k luxusu: Příběh „nejlepší rýže světa“ dobyl svět. Jak obstála v testu CNN?
Nejdražší japonská rýže Kinmemai Premium se prodává v přepočtu za více než 1 500 korun za méně než kilogram a získala si světové uznání díky své kvalitě a chuti. Za projektem stojí 91letý Keiji Saika, který chce zvednout povědomí o japonské rýži a podpořit zemědělce k pěstování těch nejkvalitnějších odrůd. Přestože výroba není zisková, Kinmemai Premium představuje symbol japonské vášně a snahy o dokonalost. Podívejte se, v čem spočívá její tajemství.
Recidivista v Brně okradl stařenku. Dostihl ho vitální prodejce
Jen několik hodin se radoval ze své kořisti zloděj, který v Brně okradl důchodkyni. Vše začalo tím, že si zkušený recidivista v jednom z obchodů v centru města vyhlédl kabelku starší ženy. Když se jí zmocnil, dal se na útěk. Jenže nejspíš nepočítal s tím, že se do jeho pronásledování pustí jeden ze svědků krádeže.
Zloděje kabelky dostihl asijský průvodce.
Další průšvih KFC: Inspekce odhalila rizikové rozmrazování masa
V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Praze-Dejvicích rozmrazovali zaměstnanci kuřecí maso ve stojaté vodě, což zvyšuje mikrobiologická rizika. Informoval o tom mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva. Jedná se už o druhé zjištění inspektorů v pobočkách KFC od konce léta.
To se zastřízliva nedá: Pohlreich zachraňoval nádražku v Bruntále, v kuchyni klidnil emoce
V předposledním díle populárního pořadu Ano, šéfe! zamířil štáb do rázovité nádražní restaurace v Bruntále. Na legendárního šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha čekala kuchyně, kterou vedla provozovatelka Marta. Ta však měla jen minimální zkušenosti s gastronomií, a pozvala si proto šéfa, aby jí s know-how poradil. Za plného provozu se projevilo napětí mezi ní a rázovitou servírkou Iris, a tak musel Pohlreich zasáhnout.