CNN Prima News restaurace

restaurace

Výpis příspěvků ke štítku „restaurace“

Po maturitě koupil jednosměrnou letenku do Thajska. Dnes je z něj špičkový šéfkuchař

Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.

Záhadná nemoc v USA zabila dva lidi. Stopy vedou k oblíbené houbě, která roste i v Česku

Smrže jsou běžně považovány za jedlé houby. V loňském roce ale mohly způsobit epidemii onemocnění v americké Montaně, která si vyžádala dokonce dva lidské životy, uvádí CNN. Incidentem se zabývalo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí. Odhalilo, že za zdravotními problémy mohla stát nedostatečná tepelná úprava pokrmů. Že může konzumace smržů způsobit zdravotní problémy, pro CNN Prima NEWS potvrdil i mykolog Vladimír Antonín. Komplikace podle něj mohou nastat i po pozření většího množství tohoto druhu hub.

McDonald's postihl rozsáhlý výpadek. Zavřít musely restaurace v Česku i ve světě

Restaurace amerického fastfoodového řetězce McDonald's v pátek v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému. Problémy hlásily provozovny v Japonsku, Hongkongu, Austrálii nebo na Novém Zélandu, v Evropě například v Británii, Německu, Dánsku, Itálii, České republice nebo na Slovensku. Firma podle agentury Reuters uvedla, že útok hackerů za těmito problémy nestál, nic bližšího k příčině ale nesdělila. Situace se později začala vracet k normálu.

Hrajeme si s jídlem, říká principál Cirkus Burgeru. Nejdůležitější je obyčejná cibule

Sám o sobě říká, že je úplně obyčejný chlápek, který sedmnáct let dělal v korporátu a pak se jednoho dne sebral, založil si malou cateringovou firmu s food-trucky Airstream a nazval ji Circus Burger. Vystudovaný dopravní inženýr Jiří Nechvátal skromně zapomíná dodat, že z řadového zaměstnance se vypracoval až na šéfa logistiky jednoho z předních mobilních operátorů v Česku. Možná pracovní stereotyp a touha po změně i vášeň renovovat staré věci z něj stvořily špičkového principála burgerového cirkusu u nás. Právem tak patří mezi vyvolené kulinářské hvězdy projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Pivo za 100 korun? Začíná být achilovkou, tvrdí expert. Popsal proměnu venkovských hospod

Pivo bývalo tahákem gastronomie, nyní je jeho ekonomickou achillovou patou. V pořadu Co na to vaše peněženka ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl člen představenstva Asociace malých a středních podniků ČR Luboš Kastner. Podle něj totiž restauratérům generují zisky především jídla, nikoliv oblíbený nápoj z chmelu. Vesnickým hospodským doporučil nový ekonomický model. Odborník mimo jiné vyslovil prognózu ohledně ceny piva za sto korun.

Vařila v Londýně i New Yorku. Gastro svět je hodně soupeřivý, tvrdí Bára Šimůnková

Bára Šimůnková je majitelkou a šéfkuchařkou restaurace LEAF v pražských Strašnicích, kterou otevřela před dvěma lety s přítelem Michalem. Cesta k úspěchu ale nebyla jednoduchá. Ze základní školy přešla na osmileté gymnázium a v půlce studií zjistila, že žádnou právničkou ani ničím jiným být nechce a že jí učení vlastně ani nebaví. Z televizních pořadů okoukala, jak rodiny stolují u večeře a schází se u teplého jídla po celém dni, a hrozně se jí to líbilo, a tak začala po škole doma péct a vařit. O jejích dovednostech svědčí i to, že je jednou z vyvolených projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Skvělé sjezdovky i jídlo. Rakouské středisko Wagrain-Kleinarl uspokojí náročné lyžaře i začátečníky

Uprostřed impozantních rakouských Alp v okolí Salcburku najdete tu nejlepší kombinaci pro vaši příští dovolenou. Jak se s oblibou píše v turistických průvodcích, kam až oko dohlédne jsou hory a úžasní místní lidé. Bez ohledu na předpověď počasí se tady v létě i v zimě konají četné aktivity a akce. Wagrain-Kleinarl je součástí oblasti Ski Amadé, která je jednou z největších lyžařských oblastí v Evropě. S jedním skipasem mohou návštěvníci využít více než 760 kilometrů sjezdovek v 5 regionech. A ještě jednu přednost má tato oblast. V polovině roku 2022 se středisko stalo první a jedinou destinací v Rakousku, kterému byla udělena certifikace Green Destinations akreditovaná GSTC (globální rada pro udržitelný cestovní ruch).