CNN Prima News restaurace

restaurace

Výpis příspěvků ke štítku „restaurace“

Gastronomie zažívá další šok, tvrdí Kovanda. Podniky nemají peníze na rozvíjení, míní Kastner

Restauratéři se musí podle ekonoma Lukáše Kovandy prát nejen s drahými energiemi, ale i s vyššími náklady na zaměstnance. V souvislosti s propadem reálných mezd rovněž ve vysílání CNN Prima NEWS zdůraznil, že podniky v gastronomii zažívají další šok. Člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Luboš Kastner upozornil, že kvůli maržím podniky možná prodají více, ale zisk mají menší.

MAPA: Kde se dá dobře najíst do stovky? Některé podnikové jídelny jsou otevřené i pro veřejnost

Štáb CNN Prima NEWS tentokrát vyrazil za jídelnami a podniky, kde se dá najíst do 100 korun, na Havlíčkobrodsko a Kladensko. I v těchto končinách jsme narazili na provozovny, kde se daří skloubit dobré jídlo s přívětivými cenami. Jak prozradila jedna z restauratérek, důležité jsou optimalizace nákladů a dobré vztahy s dodavateli.

Kde se v Česku žije nejlépe? Triumf si připsal Turnov, na konci žebříčku je město z Ústecka

Nejlepší podmínky k životu v Česku jsou v Turnově, naopak nejhorší hodnocení z 206 českých mikroregionů získaly Podbořany v Ústeckém kraji. Vyplývá to z Indexu prosperity regionů České spořitelny a platformy Evropa v datech, kterou tento týden jejich zástupci představili novinářům. Hlavní město Praha skončilo v žebříčku až na 23. místě.

Zpověď přeživší tragického požáru v mostecké restauraci: Část její rodiny zahynula v plamenech

Běžela jsem pryč a uvědomila jsem si, že jsem tam nechala polovinu rodiny, popsala pro CNN Prima NEWS paní Lenka, která přežila tragický lednový požár mostecké restaurace U Kojota. Požár si vyžádal životy její matky a bratra. Po týdnech strávených v nemocnici místo neštěstí poprvé navštívila. A jak Lenka přiznala, traumatické vzpomínky se jí vrátily.

Minuty zločinu: Vrah z Uherského Brodu. Dokument CNN Prima NEWS odhalí detaily tragédie

Bude to deset let, co Zdeněk Kovář vtrhl do uherskobrodské restaurace Družba a začal střílet na nevinné hosty. Zastřelil osm lidí a stal se v tu chvíli největším masovým vrahem v historii Česka. Až v prosinci 2023 jeho smutné prvenství překonal vrah z Filozofické fakulty UK. U příležitosti tragického výročí připravila CNN Prima NEWS speciální true crime dokument MINUTY ZLOČINU: VRAH Z UHERSKÉHO BRODU. Autoři populárního videopodcastu HLASY ZLOČINU, Jakub Kvasnička a Václav Janata, zpovídají klíčové aktéry událostí a zaznamenávají minutu po minutě jeden z nejtragičtějších okamžiků české kriminalistiky. Dokument si můžete pustit již v pátek 14. února exkluzivně na prima+.

Švábi a nánosy špíny. Inspekce uzavřela část populární brněnské restaurace

Ve vyhlášené brněnské restauraci Butcher's Grill & Pasta v Králově Poli se ve skladu a v kuchyni vyskytovali švábi, zjistili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Podzemní podlaží, kde se tato část provozu nacházela, nebylo zabezpečeno proti pronikání hmyzích škůdců. Podle snímků, které inspekce zveřejnila na síti X a také na webu Potraviny na pranýři, zaměstnanci restaurace také dlouhodobě zanedbávali úklid a byly zde nánosy špíny.

Vyhořelá restaurace U Kojota v Mostě: Majitel nedoložil, že by měl povolenou přístavbu

Majitel objektu, ve kterém před měsícem vyhořela restaurace U Kojota, nedoložil dokumenty potvrzující povolení k přístavbě. Požár, kvůli kterému zemřelo sedm lidí, vypukl v noci na 12. ledna. Hasiči zničenou přístavbu strhli nedlouho po tragédii. K upřesnění některých záležitostí se uskuteční schůzka ještě s provozovatelem restaurace, uvedla v úterý mluvčí města Most Klára Vydrová.