Domů restaurace

restaurace

Výpis příspěvků ke štítku „restaurace“

Past drahé doby: Češi kupují laciné a nezdravé jídlo, hrozí jim přitom předčasná smrt

Kvůli drahotě Češi omezují nejen návštěvy restaurací, ale také nákupy zdravých potravin. S cílem ušetřit se pak uchylují k levnějším variantám stravy, která často bývá vysoce průmyslově zpracovaná. Možná že chutná, odborníci však zdvihají varovný prst. Konzumace nevhodného jídla prý vede k nemocem a následně i předčasným úmrtím.

To se zastřízliva nedá: Pohlreich zachraňoval nádražku v Bruntále, v kuchyni klidnil emoce

V předposledním díle populárního pořadu Ano, šéfe! zamířil štáb do rázovité nádražní restaurace v Bruntále. Na legendárního šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha čekala kuchyně, kterou vedla provozovatelka Marta. Ta však měla jen minimální zkušenosti s gastronomií, a pozvala si proto šéfa, aby jí s know-how poradil. Za plného provozu se projevilo napětí mezi ní a rázovitou servírkou Iris, a tak musel Pohlreich zasáhnout.

Cena poledního menu prudce vzrostla. Lidé vynechávají obědy a jedí méně zdravě, ukázal průzkum

Lidé kvůli zdražování méně navštěvují restaurace a častěji volí levnější, ale méně zdravá jídla. Vyplývá to z letošního průzkumu Barometr Food společnosti Edenred mezi 3 450 strávníky v Česku. Například polední menu v českých restauracích letos vyjde průměrně na 197 korun, oproti roku 2020 vzrostla jeho cena o 58 korun. Lidé by ale většinou za oběd chtěli utratit o 30 korun méně. Často ho proto vynechávají nebo omezují.

Překvapilo mě, že jsem se mýlila. Jak se žije ve městě s domy za 25 korun?

Aktualizováno

V italském městečku Mussomeli, které leží na Sicílii, si mohou lidé koupit dům za pouhé jedno euro, tedy v přepočtu za necelých 25 korun. Město tak chce přilákat lidi i ze zahraničí, přičemž poukazuje na pevnou a vstřícnou komunitu, časté akce a bohaté služby. Místní obyvatelé a také starosta Giuseppe Catania pro CNN popsali, jak se ve městě žije.

Pohlreich se v mladoboleslavské restauraci utkal se „soudruhy“. V kuchyni ho vyděsil zácuc

Legendární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vypravil do „Asie“, ovšem do té v Mladé Boleslavi. Zde ho čekala restaurace, která je v provozu již 51 let a servírují se v ní počeštěná čínská jídla. Majitel restaurace Vratislav se nemilosrdné kritice průvodce pořadu Ano, šéfe! divil. „Koncepce od soudruhů je fakt dobrá,“ hájil se. A právě s tímto nastavením musel Pohlreich bojovat. V kuchyni na něj čekalo i jedno opravdové překvapení v podobě takzvaného zácucu, tedy populární omáčky UHO na asijský způsob.