Záběry z brutálního napadení v Praze. Útočníka zadrželi, nalezená zbraň policii překvapila

Policie už muže zadržela.

Loupežná přepadení

Brutální loupežné přepadení u metra v Praze. Nevybíravý útok schytal muž na zastávce Invalidovna. Agresor mu nastříkal do obličeje pepřový sprej, hodil ho na zem, zaklekl a několikrát udeřil do hlavy. Pak na něj mířil i zbraní. A to vše jen kvůli mobilu a pár stovkám. Dvaatřicetiletého útočníka už policisté zadrželi.

Celý incident odstartoval u výstupu ze stanice metra Invalidovna. K muži, který vyšel z podzemky, zezadu přistoupil agresor, jenž následně zaútočil. Nejdříve napadenému nastříkal pepřový sprej do obličeje, poté ho povalil na zem, zaklekl a několikrát ho udeřil do hlavy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík, jehož řádění zastavil zpěvák Hrůza, tragicky zemřel. Byl obviněn z napadení žen i dětí

Přitom mu prohledával kapsy a chtěl po něm peníze a mobilní telefon. Našel ale pouze cigarety. V tom okamžiku napadený muž využil příležitosti a dal se na útěk: „Snažil se schovat. Podezřelý muž ho ale doběhl a vytáhl na něj střelnou zbraň, se kterou ho v okolí metra Invalidovna naháněl. Poškozenému se ale přeci jen podařilo utéct a skrýt v nedalekém obchodě.

„V prodejně potravin potkal strážníky městské policie, kterým celou věc nahlásil,“ uvedla mluvčí Policie ČR hlavního města Prahy Violeta Siřišťová.

Podle výpovědi napadeného se muži znali z minulosti. „Díky vyhodnocení kamerových záznamů a výpovědí svědků měli kriminalisté dost důkazů a podezřelého v jeho místě bydliště za užití donucovacích prostředků zadrželi. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli i zbraň, kterou měl poškozeného ohrožovat, jednalo se však o kuličkovou pistoli,“ píše se na stránkách policie.

„Podezřelého muže policisté zadrželi na statku v Lysé nad Labem. Zákrok nečekal, ale i přesto se bránil a bylo potřeba použít donucovacích prostředků.“ uvedl pro Krimi zprávy na CNN Prima NEWS kriminalista.

Útočník se ke všemu přiznal, za výtržnictví a loupež mu ale hrozí až deset let za mřížemi.

Celou reportáž Krimi zpráv si můžete přehrát ve videu výše.

Tagy: