Dlouhé fronty fanoušků na Václavském náměstí. V Česku se otevřel první obchod s Pokémony

Slavnostní otevření prvního oficiálního Pokémon Store v ČR

Slavnostní otevření prvního oficiálního Pokémon Store v ČR

V Paláci knih Luxor, který sídlí na Václavském náměstí, se v neděli v deset hodin slavnostně otevřel jediný oficiální Pokémon Store v České republice. Milovníci legendárních kreslených postaviček tak od brzkých hodin nedočkavě postávali v dlouhých frontách.

Předměty značky Pokémon jsou sice běžně k mání i v jiných obchodech, nicméně tento je jediným s oficiální licencí od The Pokémon Company. Nejbližší se dosud nacházel v Londýně.

Podle oficiálních stránek Luxoru se zákazníci mohli při slavnostním otevření těšit na dárky k nákupu, kvízy a soutěže, fotokoutek či omalovánkovou stěnu, a především autogramiádu mistra světa v Pokémon TCG Ondřeje Škubala. Právě jeho vítězství na loňském šampionátu v Londýně svědčí o tom, že čeští fanoušci mají k této japonské značně značný vztah.

ČTĚTE TAKÉ: Zábava z dětství může mít i milionovou hodnotu. Cena sběratelských karet roste

Postavičky Pokémonů  jsou na kartách, ve videohrách, v kreslených seriálech i mobilní hře, která se v roce 2016 stala velkým hitem a byla založena na principu rozšířené reality. Nově vzniklý obchod v centru metropole byl pro fanoušky kreslených postaviček nesmírným lákadlem.

Sledujte pořad CNN Prima Gaming, který mapuje historii Pokémonů:

Tagy:
Pokémon Václavské náměstí fronty sběratelské kartičky obchod Pokémon store