Psa málem utýral k smrti, vymýšlel diagnózy a pak ho „léčil“. Medik z Plzně dostal podmínku

Pejsek Artuš byl údajně týraný.

Mladík týral psa

Padl trest v případu brutálního týrání psa Artuše. Jeho majitel – student lékařské fakulty v Plzni – na zvířeti prováděl pokusy, když vytvářel domnělé diagnózy. Dostal podmínku.

Majitel podle závěru soudu týral své zvíře mimořádně surovým a trýznivým způsobem, a to řadu měsíců. Martin Š. byl odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 18 měsíců. Výkon uloženého trestu se podmíněně odkládá na zkušební dobu v trvání dvou let. Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce a advokát obžalovaného si ponechali lhůtu na případné odvolání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík na Jičínsku měl krutě týrat prarodiče. Hrozil jim zabitím, nůž vytáhl i na sousedku

Čtyřletý Jack Russel teriér v roce 2020 skončil v zuboženém stavu na plzeňské veterinární klinice, přivést ho měl otec majitele. „Přišel s nekrózami kůže za krkem a na zádech. Se zlomeninou zadní nohy a s narušenou rohovkou pravého oka,“ popsala veterinářka. Ta proto ihned kontaktovala policii.

Vyšetřovatelé 25letého muže obvinili z týrání. Soud rozhodl po více než třech letech. Martin Š. se procesu nezúčastnil. Podle předsedy soudního senátu netrpí žádnou psychickou poruchou a jde o bezúhonného člověka. Mimo podmínku dostal také zákaz chování zvířat po dobu pěti let.

Muž nepřipustil, že by zvířeti ubližoval, chtěl mu prý naopak pomoci. V minulosti přiznal, že v roce 2020 užíval drogy. „Bylo to jednorázově. Myslím, že většina lidí v mém věku nějakou návykovou látku zkusí. Miluju Artuše a stýská se mi po něm. Mám jeho fotku na nočním stolku,“ prohlásil dříve student medicíny.

SLEDUJTE TAKÉ: V Praze měl agresivní stafordšírský teriér napadnout několik psů a člověka

Tagy: