Masivní výpadek aplikace Messenger zasáhl celou Evropu včetně Česka

Populární chatovací aplikaci Messenger od Facebooku zasáhl ve čtvrtek dopoledne jeden z nejsilnějších výpadků za poslední měsíce. Nejvyšší počet hlášení o výpadcích přicházelo ze střední Evropy. Pocítili ho i čeští uživatelé.

Problém se týkal prakticky celé Evropy. Vyplývá to z informací serveru downdetector.com, podle kterého hlásili uživatelé Messengeru napříč kontinentem potíže od čtvrteční deváté hodiny. Hlášení mělo být několik tisíc.

Ze střední Evropy pak pocházel nejvyšší počet chybových hlášení . Uživatelé ale informovali i o problémech v Asii, Austrálii nebo v USA.

LIdé uváděli, že se vůbec nemohou připojit k aplikaci. Jiným zase nešly odesílat ani přijímat nové zprávy. V některých případech se sice zprávy odeslaly, ale byly doručovány se zpožděním několika desítek minut. Někomu Messenger zase nezobrazoval historii komunikace.

Důvod výpadku jedné z nejpopulárnějších komunikačních aplikací zatím není znám. Společnost Facebook, která chatovací aplikaci vlastní, doposud nevydala žádné oficiální vyjádření. V tuto chvíli tak není jasné ani to, kdy by mohla služba začít zase fungovat.

Tagy: