McGregor zmasakroval maskota? Vtípek nejslavnějšího MMA bojovníka skončil neslavně

Proslavil se skvělými výkony v MMA, drsnými provokacemi soupeřů i excesy mimo klec, které nemají obdoby. Řeč je o proslulém irském gladiátorovi Conoru McGregorovi. Nyní se dopustil dalšího „přešlapu“. A to v podobě knockoutování maskota basketbalového klubu Miami Heat. Byť se jednalo o nevinou scénku spojenou s reklamou, některým divákům se to úplně nelíbilo. Později se navíc ukázalo, že muž v převleku nakonec skončil v nemocnici. Vzniklá situace dala připomenout bojovníkovy starší kauzy. Jako například napadení autobusu plného zápasníků nebo atakování staříka u barového pultu.

Dva roky nenastoupil v zápase, přesto je kolem něj pořád rušno. Conor McGregor svůj sport, tedy smíšená bojová uměni (MMA), proslavil jako nikdo před ním a pořád dokáže vzbuzovat silné reakce lidí, ať udělá cokoliv. Sám bojovník je ale v tomto směru dost nad věcí.

„Jeden týden tě milují, další nenávidí. Důležité je, abys dostal zaplaceno za oba týdny,“ prohlásil před časem bijec a provokatér v jedné osobě.

ČTĚTE TAKÉ: Vémola: Policie uzavřela kauzu s tygrem. Karlos mluví i o rekordním výdělku a ztrátě motivace

Naposledy vzbudil reakce i jeho vcelku nevinný vtípek, který udělal během pauzy finále NBA. Irský ranař totiž v rámci reklamy velebil na palubovce účinky spreje proti bolesti. V tu chvíli k němu přiběhl velký bílý maskot klubu Miami Heat, jemuž se říká Burnie, se zlatými boxerskými rukavicemi a začal McGregora vyzývat k boji. Ten dlouho neváhal a dal plyšovému „soupeři“ pravý hák. Burnie se svalil k zemi, kde mu bojovník na odpočinku zasadil ještě jeden úder do čenichu.

Sehraná scénka byla zakončena odtažením maskota za nohy z místa. Při tom mu bojovník sprejoval nos prezentovaným produktem na hojení.

Jenže původně vtipná scénka s knockautováním maskota neskončila dobře. Podle webu The Athletic, totiž muž v převleku nakonec skončil v nedaleké nemocnici. Nyní je už doma a dostal léky proti bolesti. Úder byl tedy tvrdší, než měl být.

Šlo jen o reklamní vtípek, který se nepovedl. Přesto se někteří diváci už na místě pohoršovali, aniž věděli, jaké následky „bitka“ měla. Nejspíš neberou v dobrém podobný humor právě od McGregora, který v minulosti proslul skutečnými útoky mimo klec.

Největším úletem v kariéře nejslavnějšího MMA bijce světa bylo přepadení autobusu, v němž seděl jeho rival Chabib Nurmagomedov. Došlo k tomu v dubnu 2018. Bouřlivák z Dublinu se tehdy dozvěděl, že přijde o titul šampiona lehké váhy. To ho rozlítilo, s partou kamarádů proto vyrazil do New Yorku. V podzemních garážích pak napadl autobus, který převážel zápasníky. Seděl v něm právě i Nurmagomedov, tedy jeden z bojovníků, jenž měl o uvolněný opasek zápasit.

Záběry, jak do okna odjíždějícího autobusu McGregor vhodil ocelový rudl, obletěly svět.

V říjnu se pak oba bojovníci střetli v oktagonu a Nurmagomedov dal Irovi pořádně za vyučenou. V boji ho trápil až do čtvrtého kola, v němž ho porazil před limitem unikátním škrcením (neck crank, pozn. red.). Vítěz z Dagestánu chtěl ale v boji pokračovat i přes zastavení duelu rozhodčím. Na padlého rivala pak tehdy výsměšně pokřikoval urážky, kterým byl před soubojem sám vystaven. McGregor se ho snažil uklidnit slovy: „Je to jen byznys.“

Nurmagomedov ale ještě přeskočil pletivo klece a chtěl si vyřizovat spory i s týmem soupeře. A největší exces v historii UFC byl na světě.

Od té doby slavná organizace výrazně posílila počty členů ochranky.

V dubu 2019 McGregor ztropil další poprask, když v jednom z dublinských pubů napadl staršího muže sedícího u baru. Bojovník totiž objednal lahev whisky a začal ji všem přítomným rozlévat. Položil proto sklenku i před bělovlasého chlapíka. Ten ji dal stranou, chtěl si vychutnávat dál jen své oblíbené pivo. McGregor před něj dal další sklenku, která dopadla stejně. V tu chvíli se gladiátorovi opět splašila levačka, kterou udeřil muže do tváře. Trochu to s ním pohnulo, ale seděl dál nad sklenicí piva jako by nic, to útočníka už odváděli z podniku.

McGregor je opředen i mnoha dalšími kauzami, v nichž byl například obviňován z obtěžování nebo napadení. Většinou ale vyšuměly doztracena, a tak si proslulý UFC veterán užívá vydělaného bohatství a střádá další.

Tagy:
MMA NBA Conor McGregor UFC Miami Heat McGregor Chabib Nurmagomedov