Vémola: Policie uzavřela kauzu s tygrem. Karlos mluví i o rekordním výdělku a ztrátě motivace

Poslední souboj sice prohrál, přesto Karlos Vémola na osud nežehrá. Promotéři Oktagonu mu přidělili zápas už 29. července na pražské Štvanici, takže český Terminátor je už opět v pracovním procesu a nemusí se věnovat jen květinám, v nichž překvapivě našel nový koníček. Rozhovor pro CNN Prima NEWS vznikal krátce po náročném tréninku. Bojovník se rozpovídal o dalších plánech, kauze s tygrem i výdělcích za letošní rok. „Když obhájím titul a porazím Attilu Végha, tak pro mě už nebude nic, co bych ještě chtěl udělat nebo dokázat,“ říká v exkluzivním interview brzy osmatřicetiletý Vémola.

Je potvrzeno, že budete zápasit na turnaji Oktagonu na pražské Štvanici 29. července. Už máte potvrzené jméno soupeře?
To zatím ne, probíhá jednání. O jménu ale zatím nemůžu mluvit.

Co pro vás potvrzení zápasu na Štvanici znamenalo? Jste rád, že máte zase jasný plán?
Určitě je to velká úleva, mám zase co dělat, můžu přestat sázet růže a věnovat se tréninku (pousměje se). Úplně to není úleva pro moji manželku, která se těšila, že pojedeme na dovolenou, což se odkládá. Vezmu ji takzvaně na pracovní dovolenou, protože mě v říjnu čeká obhajoba titulu, takže v září pojedu do Thajska a vezmu Lelu s sebou. Tam se bude moct opalovat a já budu trénovat. Každopádně pro mě je potvrzení zápasu na Štvanici motivací, abych se přestal přežírat a začal zase makat. A ne nadarmo se o téhle letní akci mluví jako o nejkrásnějším turnaji roku. Já se na Štvanici opravdu těším a mám ji rád.

ČTĚTE TAKÉ: MMA rozhodčí ironicky: Kincl se dopustil ublížení na zdraví, Vémola omezování osobní svobody

Tím, že pojede manželka do Thajska s vámi, se aspoň vyhnete případným dalším kauzám, s kým tam asi jste…
Ony nějaké kauzy stejně budou (pousměje se). Někde nás vyfotí a zase z toho něco bude. Nechci se k tomu znovu vracet, ale většina těchto kauz byla vyvolána tím posledním zápasem. Když nebude takovýhle debilní zápas, tohle mediální zlo, tak nebudou ani žádné kauzy. Jako když v prosinci vyběhla kauza s tygrem, pak se souboj zrušil, utichlo to. Měl být zápas v květnu a zase vyběhla ta samá kauza s tygrem. Dnes je to v tom stadiu, že policie vyšetřování zastavila. A dvě lvice, lev a tygřice zůstávají v mojí péči (pozn. red.: během čtvrtečního odpoledne ale pro TN.cz státní zástupce Štěpán Brunclík uvedl, že věc je dosud v přípravném řízení) Takže je to za mnou, vyřešený. Proto věřím, že když bude, v uvozovkách, normální zápas, tak podobné kauzy nevzniknou. Nebude k tomu důvod. Věřím, že to bylo zcela účelové.

Ač jste se odpojil od sociálních sítí, určitě jste i tak zaznamenal, jak moc se váš duel s Patrikem Kinclem dál řešil. To už asi utichlo, že?
Pořád se o tom lidi baví, pořád ho řeší, a to je asi dobře, že ty moje zápasy tak prožívají. Teď už lidi zase žijí tím, že budu na Štvanici a už na ni nejsou lístky. Bude tam spousta skvělých zápasů, jsem rád, že tam budu s Keitou, Buchingerem, s těmito skvělými jmény. Půjde o zlatý hřeb tohoto roku. Doufám, že mi všechno zdravotně vyjde, stihnu naplánovat i dovolenou pro Lelu, co jsem slíbil, zároveň dojde na všechny zápasy, které jsou v plánu. A to jsou: Štvanice, obhajoba titulu a odveta s Attilou Véghem. Za celý rok bych tam mohl mít celkem pět zápasů, což není úplně špatný.

A neuvažoval jste o rekordu? Že byste nastoupil na obou turnajích na Štvanici (28. a 29. července).
Když mi to Ondra (promotér Ondřej Novotný, pozn. red.) dá, tak úplně klidně. Nemám s tím problém. Ale myslím si, že by to tam úplně netrefili, že už jsem letos vydělal dost. Jedná se vlastně o můj rekord za rok. Když se tedy všechny zápasy dotáhnou.

Už bych tam chodil jen vyloženě pro peníze, a to jsem nikdy nechtěl a nedělal.

Nemůžu se nezeptat, pořád trváte na tom, že tento rok bude vaším posledním v MMA kariéře?
Zatím je to můj plán. Protože vždycky říkám, že zápasník potřebuje mít oheň, cíl a motivaci. Říkám to celý život a celý život se toho držím. V momentě, kdy se mi podaří obhájit titul v devadesát trojce (polotěžká divize, pozn. red.), čemuž pevně věřím, a nastoupím v odvetě s Attilou Véghem, tak… Co potom? Teď jsem měl strašnou motivaci, chtěl jsem mít dva tituly a být první, kdo by usiloval o třetí. To už je pryč. Já už do osmdesát čtyřky (střední divize, pozn. red.) nepůjdu, slíbil jsem to své mámě, slíbil jsem to své rodině. Že obhájím vícekrát titul v devadesát trojce? Nemám tu potřebu. Tím, že udělám odvetu s Attilou Véghem, si budu moct zodpovědět tu svou otázku…

Jakou otázku?
V prvním zápase jsem se do boje vůbec nedostal. Konečně si tak budu moct říct: Porazil mě lepší bojovník? Pokud se mi podaří vyhrát, budeme to mít s Attilou jedna jedna a myslím, že ani jeden z nás nebude mít chuť a motivaci do třetího souboje. Ale nevím, pokud za námi někdo přijde za rok s tím, že by se udělala trilogie s Attilou a třetí zápas by byl na fotbalovém stadionu, neříkám, že je to nemožný. Když ale dodělám tenhle rok, obhájím titul a porazím Attilu Végha, tak pro mě už nebude nic, co bych ještě chtěl udělat nebo dokázat. Už bych tam chodil jen vyloženě pro peníze, a to jsem nikdy nechtěl a nedělal. Nedokážu si představit, co by mě mohlo motivovat, abych šel znovu.

Vážně?
Ano. Odveta s Kinclem? Ne, děkuju, máme to jedna jedna, Kincl už mě nezajímá. To je kapitola, kterou mám uzavřenou, v osmdesát čtyřce už nechci jít. Další zápas s Attilou? Ne, budeme to mít případně dva jedna, co jsme si, to jsme si. Už mě nenapadá nic. Jedinej zápas, který mě na první dobrou napadá, je, že máme nedořešenou věc s německým Terminátorem (Stephan „T-800“ Pütz, pozn. red.). Ale to měl přijít dříve. Já už jsem prostě v důchodu. Už to není aktuální, už to nikoho nezajímá. Fakt nevidím nic, co by mě ještě pak k zápasení přimělo. Takže, když udělám tento rok bez zranění a dotáhnu všechny zápasy, které chci, jsem přesvědčený o tom, že mě do ringu nic vracet nebude.

Pokud byste to dodržel a ukončil kariéru, co potom pravděpodobně otevřete – zoologickou, nebo botanickou zahradu?
Zoologickou, kde bude hodně kytek (usmívá se).

Tagy: