Znásilnění a vražda dívky i lidské ostatky v bytě. Masový vrah z Mexika řádil jako kanibal z USA

Lidské lebky (ilustrační snímek)

Mexická policie odhalila sériového vraha

Nebezpečný maniak z Mexico City minulý týden nejprve brutálně znásilnil a zavraždil sedmnáctiletou sousedku a následně se pokusil ubodat i její matku. Policisté během prohlídky vrahova bytu narazili na chemikálie, pily a lidské ostatky včetně sedmi lebek. Podle vyšetřovatelů má sériový vrah na svědomí vraždy přinejmenším dvaceti žen. Píše o tom deník El Heraldo.

Devětatřicetiletý farmakolog Miguel Cortés Miranda se svým vražedným plánem vyčkával na chvíli, kdy jeho známá a sousedka María José Castillová bude sama doma. Následně udeřil, píše deník El Heraldo. Násilníka však během jeho ohavného počínání překvapila přicházející matka zavražděné dívky. Cortés Miranda neváhal a starší ženu několikrát bodnul a poté se pokusil o útěk. V tom mu však zamezili duchaplní sousedé, kterým se povedlo Cortése Mirandu zadržet až do příjezdu policie.

ČTĚTE DÁLE: Sadisté z Londýna surově týrali mladou matku, popis šokoval i detektiva. Tělo našel soused

Okamžiky hrůzy popsala sestra zavražděné Castillové, upřesnil Daily Mail. „První, co jsem uviděla, byla krvavá skvrna. Zahlédla jsem mámu ležet na gauči a krvácet. Měla bodnou ránu v obličeji a další v zádech. Byla v šoku,“ popsala děsivou scénu.

Během prohlídky bytu Cortése Mirandy na vyšetřovatele čekalo hororové překvapení. Vrah přechovával v lednici lidské ostatky včetně sedmi lebek, které pravděpodobně patřily dalším zavražděným ženám. Vyšetřovatelé rovněž našli pestrou škálu chemikálií a chirurgických nástrojů.

Na základě objevených důkazů a dalších indicií kriminalisté podezírají Cortése Mirandu ze zneužití a zavraždění nejméně 20 žen za posledních deset let. Vrah si své oběti zřejmě vybíral náhodně. Podle vyšetřovatelů mezi jeho oběťmi byli studentky, kolegyně z farmaceutické laboratoře a prostitutky. Scénář byl zřejmě vždy stejný. Vrah ženy nejdříve zneužil a poté připravil o život.

Přátelé sadisty jsou z odhalených brutalit šokováni. Cortése Mirandu popsali jako klidného muže, který rád cestoval a plynně hovořil třemi jazyky. Ve volném čase se angažoval v otázkách ochrany zvířat a prosazoval práva žen.

Ve stopách Kanibala z Milwaukee

Okolnosti a provedení vražd připomínají nechvalně proslulou kauzu amerického sériového vraha Jeffreyho Dahmera. Sadistický kanibal s nekrofilními sklony mezi lety 1978 až 1991 prokazatelně zavraždil, zneužil a částečně snědl minimálně 17 lidí. Dahmer, přezdívaný též jako „Kanibal z Milwaukee“, byl americkými soudy v roce 1992 odsouzen k odpykání patnácti doživotních trestů.  V listopadu 1994 byl však ubit k smrti svým spoluvězněm, připomíná CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řádění lesního vraha

Tagy: