Sadisté z Londýna surově týrali mladou matku, popis šokoval i detektiva. Tělo našel soused

Doživotí pro trojici trýznitelů a vrahů. Soud v Londýně vynesl verdikt v ostře sledovaném případu mučení a násilné smrti Shakiry Spencerové. Členové odsouzeného tria sadistů mladou matku týrali hladem, ponižovali ji a fyzicky napadali více než rok, jejich útoky nakonec nepřežila. Tělo 35leté ženy našel v září 2022 až její soused, který si všiml, že zpod jejích bytových dveří lezou červi. Krutý zločin mají na svědomí dvě ženy a jeden muž, píše o tom britský deník Daily Mail.

Shakira Spencerová byla nalezena ve svém bytě v Hanwellu v západním Londýně před dvěma lety. Z jejího těla bylo patrné, že si pětatřicetiletá žena musela projít surovým mučením. Její smrt měli na svědomí bývalá sousedka Ashana Studholmeová, její milenec Shaun Pendlebury a jejich kamarádka Lisa Richardsonová, informuje Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Vzteklá školačka ztloukla řidičku autobusu, ta má otřes mozku. Útok v USA zachytila kamera

Důvěřivá a přátelská žena se dostala pod kontrolu kruté trojice v roce 2021. Během několika měsíců ji pak ovládli natolik, že měli naprostou moc nad jejím životem. Nutili ji prodávat se na ulici, aby jim vydělávala peníze, brzy ráno musela uklízet jejich domy a přes den vyřizovat pochůzky.

Jejich týrání se časem zhoršovalo. Trojice řídila veškerý její život. Ukradli jí dům, kontrolovali její finance, zničili jí všechno oblečení a ostříhali vlasy. Místo jídla dostávala mladá žena pouze sáčky od kečupu a během velmi krátké doby se z velikosti XL dostala na vyzáblé S.

„V červenci 2022 byla jen kost a kůže. Vychrtlá, od hlavy k patě měla pohmožděniny,“ uvedla prokurátorka Allison Hunter u soudu, která jako důkazy využila snímky, které si její mučitelé často pořizovali, informuje Sky News.

Spencerová byla nucena spát pod novinami na chodbě před domem jednoho z obžalovaných. Mučitelé ji polévali vařící vodou, bičovali, bili pěstmi a řezali rozbitými skleněnými láhvemi. Její zneužívání vyvrcholilo v polovině září, kdy ji trojice zmlátila na pokraj smrti. Pak ji svázanou naložili do kufru auta a odvezli zpět do jejího domu, kde ji zavřeli do skříně, a čekali, až zemře. Poté ji přemístili na patrovou postel, kde tělo nechali dva týdny hnít.

„Byla zavražděna nelidským a tím nejsurovějším způsobem, jaký si lze představit,“ popsal detektiv Brian Howie ze Scotland Yardu.

U soudu se četlo také prohlášení syna Spencerové, který uvedl, že trpí každodenními nočními můrami a úzkostí z toho, co se stalo jeho matce, a nemůže příšerné představy dostat z hlavy. „Moje máma byla ten nejlepší člověk – nebyla dokonalá, ale díky ní jsem se cítil šťastný, v bezpečí a milovaný. Každý den mi chybí a přeji si, abych ji mohl znovu vidět,“ popsal její syn, jehož jméno nebylo zveřejněno, pro Sky News.

Studholmeová, Pendlebury a Richardsonová byli zatčeni pro podezření z vraždy krátce po nalezení těla. Všichni tři popřeli, že by se na vraždě nějak podíleli, porota je ale nakonec odsoudila na doživotní pobyt ve vězení, s minimálním trestem 34 let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pohřeb Navalného se změnil v demonstraci. Ruské bezpečnostní složky zadržely desítky lidí

Tagy: