Milion za esportovou posilu! Mistr ČR zaplatil za nového hráče rekordní sumu

Bomba! Český esport narostl do rozměrů klasického sportu, přestupová částka za jednoho hráče poprvé v jeho historii zdolala milionový vrchol. Tým Sinners, loňský vítěz Mistrovství České republiky ve hře CS:GO, vykoupil od konkurence za obří sumu střelce Davida "forsyy" Bílého. Podle informací CNNprima.cz a PLAYzone.cz transfer vyšel minimálně na jeden milion korun.

David "forsyy" Bílý doposud působil v týmu Enterprise, spadající do skupiny miliardáře Daniela Křetínského, kam přestoupil před rokem za minimální částku deset tisíc korun. Teď se jeho cenovka přesunem do Sinners zestonásobila, což týmy nepřímo potvrdily v oficiálním prohlášení.

"Částka za přestup mladé hvězdy se vyšplhala do sedmiciferných výšek. Bezpochyby jde o rekordní transakci mezi československými organizacemi," napsal celek Enterprise na sociálních sítích.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Přestupová bomba odpálena! Největší česká legenda se loučí se SINNERS

Forsyy, jak se mladé dvacetileté pušce virtuálně přezdívá v esportové komunitě, nahradí v Sinners českou legendu Tomáše "oskar" Šťastného, jehož odchod byl ve středu rovněž potvrzen. Šťastný přijal novou výzvu v zahraničním týmu, za jeho odchod by vítěz MČR CS:GO 2021 měl rovněž inkasovat nemalé peníze. Původně se hovořilo dokonce až o třech milionech korun, nakonec se však suma bude údajně pohybovat kolem půl milionu.

„Oskar je i přes jeho věk (30) neuvěřitelný hráč světových kvalit, který do našeho relativně mladého týmu přinesl jak jistotu v nejdůležitější herní roli, tak hlavně cenné zkušenosti, které celý tým pozvedly. Ale všichni víme, jak to chodí ve sportu. Tomáš dostal velmi dobrou nabídku od evropského týmu, kterou chtěl využít, a my jsme souhlasili, že o jeho přestupu budeme vyjednávat," uvedl Tomáš Pechman, šéf gamingové sekce Sinners.

Welcome forsyy

Je to tady, vítáme nového Hříšníka v našich řadách! ⚫️🔴 Dámy a pánové, David "forsyy" Bílý. 👊 #WEARESINNERS

Posted by SINNERS on Wednesday, January 12, 2022

Sinners jsou absolutně nejúspěšnějším CS:GO týmem na české scéně za poslední dva roky. Vyhráli všechno, co šlo, a v globálním žebříčku se řadí mezi TOP 30 nejlepší týmy planety.

DALŠÍ INFORMACE O PŘESTUPU NAJDETE NA PLAYZONE.CZ

Tagy: