Milující táta, hasič i festivalový parťák. Blízcí vzpomínají na tragicky zesnulého Zdeňka

Nehoda hasičů v  Kolíně

Nehoda hasičů v Kolíně

Nadevše miloval svou práci hasiče a smyslem jeho života bylo zachraňovat životy. Při jednom z výjezdů ale hasičská cisterna havarovala a Zdeněk Hejduk přišel o život. Na mladého hasiče teď vzpomínají jeho blízcí jako na milujícího tátu a sympatického muže. K jeho tragickému skonu se vyjádřil i ministr vnitra Vít Rakušan, když uvedl, že tento případ nám bolestivě připomíná, že hasiči i policisté pro nás každý den riskují životy.

Čtyřiatřicetiletému hasiči se stala osudnou nehoda hasičského vozu, ve kterém seděl a který jel k zásahu k požáru v Krakovanech na Kolínsku. Nejprve došlo k nárazu vozu, který způsobil utržení pravého předního kola a převrácení cisterny na bok. Uvnitř zůstala celá posádka zaklíněna. Zdeněk vážným zraněním hrudníku podlehl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt 19leté dívky na Příbramsku. Za jízdy spadla z motorky, záchranáři už jí pomoct nedokázali

Zdeňkův otec na svého syna zavzpomínal na Facebooku: „Byl to výborný festivalový parťák, svědomitý tatínek a manžel, vždy ochotný komukoliv pomoci. Je tu po něm strašné prázdno.“

Jen v dobrém na něj vzpomínají i kolegové z Okresního sdružení hasičů Kolín: „Jeho smyslem života bylo zachraňovat životy nás všech a je smutné, že při tom o ten svůj přišel. Ale svou práci miloval a vše kolem ní. Jeho vstřícnosti, úsměvu a ochotě si mohly užít i děti při naší poslední společné akci ‚Vyhodnocení soutěže PO očima dětí‘. Vzpomínáme a děkujeme,“ uvedli na svých stránkách.

Vzpomínají i fotbalisté

Přidalo se i město Kolín, jež na svém Facebooku popisuje Zdeňka jako vždy usměvavého milého blonďatého kluka, který byl ochotný každému pomáhat. Či Okresní fotbalový svaz z Kutné Hory, ve kterém Hejduch figuroval jako rozhodčí. Ten se také rozhodl zorganizovat pro pozůstalé sbírku.

Smrt mladého hasiče nenechala chladného ani ministra vnitra Víta Rakušana, který z Kolína pochází. „O život přišel mladý hasič, bezvadný kluk, táta od malého dítěte, syn skvělých rodičů. Další hasiči byli zraněni a já jim přeju uzdravení bez komplikací. Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás každý den hasiči i policisté riskují své životy. Upřímnou soustrast všem blízkým,“ napsal na svém Twitteru.

Během havárie utrpěl vážná zranění i řidič cisterny a dva Zdeňkovi kolegové. Všichni byli převezeni do nemocnice.

Tagy:
hasiči Facebook havárie Vít Rakušan okres Příbram okres Kolín Krakovany Zdeněk Hejduk smrt hasiče