ZEDKO: Je potřeba si uvědomit, že tým není o jednom hráči

SINNERS na esportové scéně figurují teprve od ledna, i tak ale svou premiérovou účast na Vodafone MČR v počítačových hrách dokázali proměnit v titul mistrů ČR. Čtyři hráči mistrovské sestavy se radovali poprvé v kariéře, Jindřich „ZEDKO“ Chyba naopak pověsil na krk zlatou medaili již potřetí.

Získal jste už třetí titul mistra ČR. Ceníte si ho nejvíce?
Cením si stejně každého titulu. Být mistr České republiky je super.

Jako jediný ze SINNERS jste už titul měl, viděl jste na ostatních větší zájem ho získat?
Myslím, že to bylo určitě znát. Věděli jsme, že si to za celou sezónu zasloužíme, a byli bychom hodně zklamaní, kdybychom nevyhráli.

Souhlasíte s tvrzením, že šlo herně o nejkvalitnější CS:GO turnaj, co tu kdy byl?
Určitě souhlasím. V minulosti to bylo jen o pár týmech, na letošním MČR bylo potřeba počítat s každým soupeřem. Každý měl vysoké kvality.

Pojďme ale postupně. Už ve skupině jste se hodně zapotili. Čím byl způsoben pomalejší start?
Upřímně nevím. Naše starty jsou vždy zrádné a pomalé, když ale chytneme začátek, tak jsme neporazitelní a dobře to víme.

V semifinále jste dokonce dvakrát vysoce prohrávali. Jak se zrodily ty dva comebacky?
Na první mapě jsme prohrávali 7:0, i když tam bylo občas pár kol, které jsme buď aimfainuli nebo nastala miskomunikace. Ale jakmile jsme dali první bod, věděli jsme, že už jdeme vyhrát. Druhá mapa byla o dost těžší, nemohli jsme se chytit za T stranu, kde eSuba hrála fakt dobře. Naše CT strana je silná, jak už zmiňoval několikrát beastik v rozhovorech. Ukázali jsme, že tak opravdu je a potvrdili silnou psychiku.

Jsou právě mentální síla a schopnost adaptace během mapy vašimi zbraněmi, které vás odlišují?
Mentálně jsme na tom opravdu výborně a nikdy nevypouštíme zápas, i kdybychom prohrávali 15:0.

Koho byste mimo Entropiq z MČR vyzdvihl, že předvedl vysokou kvalitu a ukázal velký potenciál?
Myslím, že ECLOT zahráli určitě perfektně. Oni byli ti, kteří si medaili na tomto MČR určitě zasloužili.

Ve finále jste vedli 2:0, ale co mapa Dust 2? Začalo vám prostě a jednoduše všechno vycházet?
Upřímně Dust2 moc nahraný nemáme, ale když se rozjede NEOFRAG, my všichni společně s ním a neprohráváme důležitá kola, tak už je to poměrně lehké. Řekl bych, že ke comebacku vedlo určitě i trošku štěstíčka.

Čím vám dělali Entropiq největší problémy?
Inferno jsme si pohlídali, tam nám potíže moc nedělali. Dust2 super comeback, ale Entropiq zahráli určitě lépe Mirage než my. Neuměli jsme se tam adaptovat na jejich hru, což se málokdy stává. Nuke už byla jen otázka času, kdy to ukončíme. Nemyslím si, že by byli na Nuke lepší než my.

Individuálně vám to padalo všem, ale množí se názory, že nebýt NEOFRAGa, tak turnaj nevyhrajete. Co myslíte vy?
Určitě je NEOFRAG stroj a všichni to víme, ale není to jen jeho práce. My všichni děláme pro tým, co je potřeba. Je potřeba si uvědomit, že tým není o jednom hráči.

Jak jsou od vás odlišní SINNERS jako in-game leader a teď s beastikem?
Můj IGL styl byl spíše na CZSK týmy, takový běhačky pospolu a čistě na refragy, i když to vyšlo i proti complexity (smích). Ale beastik se toho chopil jako borec. Baví ho to a jde vidět, že je inteligentní hráč. Nutí nás k pomalé hře, která je do Evropy více než výborná.

Tagy: