Mladík s berlí se v metru pokusil okrást cestujícího. Našli ho podle zakrvácených rukou

Napadení v metru

Bitka na eskalátorech

Brutální napadení na eskalátorech v pražském metru zažil jeden z cestujících. K zemi ho tam srazil třiadvacetiletý mladík a pokusil se ho okrást. Napadený se ale bránil a útočník utekl s prázdnou. Policie ho zanedlouho zadržela.

Celou událost zachytily kamery. Jeden z mužů oslovil jiného cestujícího, když vystupoval z metra. Na eskalátorech pak mladík, který se opíral o berli, srazil staršího muže k zemi a snažil se ho připravit o osobní věci. Napadený své cennosti ubránil a agresor se dal na útěk. „Před příjezdem strážníků se poškozeného muže ujala dozorčí metra, která muži poskytla prvotní zdravotní ošetření a také zázemí,“ řekla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Útočník vyběhl z metra a ztratil se v přilehlých ulicích. Pro strážníky bylo celkem jednoduché ho dopadnout. Projížděli v okolí autem a ptali se lidí na ulici. Věděli, že muž, kterého hledají, má na sobě výrazné oblečení. Navíc kulhal. „Lidé byli v oblecích a mezi nimi stál kluk, který měl tepláky, bíle lampasy a červené boty. Zastavili jsme, přišli k němu a viděli, že měl zakrvácené ruce,“ uvedl strážník Tomáš Čevora.

Hlídce se útočník nijak nebránil. V podstatě se přiznal k tomu, co udělal. Skončil na policejní služebně.

Tagy: