Zemřít pro fotku: Mladý Němec kvůli selfie přelezl zábradlí na vyhlídce, padal 50 metrů

Nedělní výlet do pohoří Harz v německém vnitrozemí skončil pro čtyřčlennou skupinku teenagerů tragédií. Jeden z mladíků si chtěl pořídit unikátní fotografii na vyhlídce Hexentanzplatz a přelezl zábradlí. Vzápětí ale ztratil balanc a spadl, informoval deník Bild. Kritický pád nepřežil a záchranáři na místě konstatovali jeho smrt.

Kamarádi na pomezí dospělosti  ve věku 17 a 18 let se v neděli vydali na výlet do pohoří Harz s cílem navštívit známou vyhlídku Hexentanzplatz. Když na ni dorazili, jeden z mladších dobrodruhů se rozhodl pořídit originální fotografii a přelezl bezpečnostní zábradlí, prozradil server Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Okolnosti tragické smrti gymnastky Štíchové: Zřítila se ze 70 metrů nedaleko slavného zámku

Jeho společníci se ho snažili zastavit, ale on ztratil rovnováhu a zmizel v hlubinách, že nebyl pod převisem ani vidět.

Tělo mladíka museli z 50metrové hloubky vyprostit horští záchranáři pomocí vrtulníku, už mu ale nebylo pomoci, uvedl web All-In.

Přihlížející kamarádi zůstali v šoku. Proto se o ně postaral tým krizové intervence, vyšetřování případu si převzala policie. Uvedla však, že se nejspíše jedná o nehodu.

Bild také připomněl podobnou nehodu mladé Češky, k níž nedávno došlo při výstupu na horu Tegelberg nedaleko slavného zámku Neuschwanstein, a varoval mladé lidi před zbytečným riskováním.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena pobodala v německém autobusu šest lidí. Horšímu krveprolití zabránil pohotový řidič

Tagy:
Německo Alpy Harz zábradlí vyhlídka skalní formace nehody a mimořádné události