Žena pobodala v německém autobusu šest lidí. Horšímu krveprolití zabránil pohotový řidič

Žena v autobuse pobodala šest lidí.

Žena pobodala v německém autobusu šest lidí

Žena v západoněmeckém Siegenu v pátek zranila nožem šest lidí v autobuse, tři z nich byli v ohrožení života. Informovala o tom agentura DPA, podle níž nic nenasvědčuje teroristickému pozadí činu. Podle informací agentury jsou indicie, že žena trpí duševní nemocí. Dvaatřicetiletá podezřelá byla zadržena, oznámila policie.

Čin podle DPA připomíná útok nožem před týdnem v Solingenu během místních městských slavností. Údajně 26letý Syřan, který je nyní ve vyšetřovací vazbě, tam nožem zabil tři lidi a dalších osm zranil. I v Siegenu autobus převážel lidi na městské slavnosti. Útok nožem se odehrál kolem 19:40.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útočník ze Solingenu měl být vyhoštěn, místo toho pobíral dávky. V čem selhaly německé úřady?

„Aktuálně nehrozí žádné další nebezpečí,“ uvedla policie k incidentu v Siegenu, který leží stejně jako Solingen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. V autobuse bylo podle policie nejméně 40 dalších cestujících. Autobus byl nasazen jako zvláštní linka na městské slavnosti. Policii přivolali cestující.

Z šesti zraněných už v noci tři nemocnici opustili. K přesnému stavu zraněných se policie nechtěla vyjádřit. Podle policie jim bylo 16 až 30 let a všichni byli místní. Policie dále uvedla, že v autobuse bylo přes 40 dospělých a kromě nich dvě nebo tři děti, které si vyzvedla matka.

„Tento čin v nás vyvolal naprostý šok,“ řekl starosta Siegenu Steffen Mues. Městská slavnost má přesto pokračovat. Pořadatelé se podle města v tomto svém rozhodnutí opírají o „policejních poznatky o situaci“. V sobotu v 11:00 se bude na místním zámeckém náměstí konat ekumenická bohoslužba.

Okolnosti a přesný průběh incidentu zatím nebyly objasněny. „Zajišťujeme stopy na místě činu a vyslýcháme svědky,“ sdělil mluvčí dortmundské policie. Policie údajně ženu zná.

Mluvčí dopravního podniku Verkehrsbetriebe Westfalen-Süd místnímu listu Siegener Zeitung řekl, že řidič autobusu jednal duchapřítomně, když autobus hned po prvním rozruchu zastavil a otevřel všechny dveře. Tím umožnil pasažérům rychlý úprk a možná zabránil horším následkům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvé tělo Čecha vylovili z řeky Moravy. Všiml si ho rybář, policie vyšetřuje vraždu

Tagy:
Německo policie autobus napadení Severní Porýní-Vestfálsko pobodání Solingen trestná činnost Deutsche Presse-Agentur slavnost trestná činnost, právo a spravedlnost Siegen Steffen Mues