Modelky opět v akci! V pátek začal legendární Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Minulý týden v pátek začal milovníkům módy svátek - odstartoval totiž Mercedes-Benz Prague Fashion Week. A my vás teď vezmeme na všechny prohlídky! Pěkně v klidu se usaďte a kochejte se.

MBPFW FW22: presents MICHAEL KOVACIK

Každý den našeho života je jedinečným zážitkem propojující nespočet faktorů. V našich rukou je možnost nastavit si tón jakým jej prožijeme, co si oblečeme a jakou roli v daném dni sehrajeme.

Připravovaná kolekce návrháře Michaela Kováčika s názvem “STORY TELLING” naslouchá potřebám společnosti a nenastavuje pevné mantinely. Michael Kováčik je v rámci letošního ročníku Mercedes-Benz Prague Fashion Week hluboce poctěn a sezónu PODZIM/ZIMA 22 SLAVNOSTNĚ ZAHÁJIL.

V kolekci “STORY TELLING” 2022 se po letech promítly siluety, které si mohou užít nejen Michaelovi dlouholeté klientky ale i klienti - muži. Kolekce nerozděluje, avšak spojuje to nejlepší z obou břehů jemnosti a strohosti, které se navzájem dokáží dokonale obohatit. Michael nechává své zákazníky, aby si dle vlastního úsudku a intuice vybrali kousky, které s nimi souzní nejvíce

MBPFW FW22: ENVY X PRIVEÉ NIGHT presents PAVOL DENDIS

“BURNING HEART“ je název nejnovější kolekce, kterou představil úspěšný slovenský designér Pavol Dendis v rámci ENVY x PRIVEÉ NIGHT a nabídl svým fanouškům aktuální vizi jeho kreativity.

“Moja aktuálna kolekcia je inšpirovaná predchádzajúcou - “Dark Waters - Brave Youth“ a hudbou 80-tych rokov, pesničkami, ktoré sú pre mňa “nové”, ale užsom ichniekedy počul. Zmenil som náladu, playlist a posunnastal aj vo farebnej schéme. Kolekcia je jemnejšia no zároveň si drží správnu dávku surovosti a drzosti. Dôraz kladiem znova na detaily, tailoring, nové siluetya vypustenie niektorých zaužívaných strihov. Obsahuje najmä dámske, ale aj pánske modely, ktoré sú ale značne unisexové. Prezentujem silnú ženu a nežného muža. Srdce oboch dokáže vzplanúť neskrývaným citom a túžbou osloviť svet vlastnou identitou. Chcem sazameraťna posun, ktorú cítim v osobnom aj kreatívnom živote.Zostať verný svojej estetike a intuícii,ale pozrieť sa za nový horizont.“

MBPFW FW22: UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ: ATELIÉR DESIGN ODĚVU / TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI

Katedra designu Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci má opět tu čest účastnit se módní přehlídkou na Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022. Kolekce vybraných studentských prací prezentuje studijní program Návrhářství - zaměření Návrhářství skla a šperku a Návrhářství textilu a oděvu.

Módní přehlídka je sestavena ze semestrálních prací studentů 2. a 3. ročníku Katedry de-signu. Vybrané modelyjsou artefakty z textilní tvorby a oděvů, které reflektují subjektivní vyjádření stanoveného tématu. Vše je doplněnostudentskými šperky z různých materiálů.

MBPFW FW22: LAFORMELA

Kolekce MAINLINE 2022 / 2023 je deklarací svobody tvůrčího procesu, v siluetách modelů je pak zachycena síla ženské energie, mísí se zde fascinace krajinou s experimentováním s texturami a reflexními prvky, materiály jako veganská kůže, BIO bavlna, denim, pařená vlna, viskózový lurex či hedvábné devoré existují v symbióze s výraznými vzory. Se strukturami nebo flitry. Barevná paleta je reprezentována zemitými odstíny, béžovou či khaki zelenou, černou a bílou. Netradičně se zde objevují bordó, stříbrná. ZVířecí motivy (zebra, gepard) zase odkazují na prvotní inspiraci krajinou v mnoha jejích podobách.

Tagy: