Moderátor Železný zmizí z obrazovky. ČT ho stahuje ze zpráv i pořadu Události, komentáře

Velkou změnou projde v příštím roce pořad Události, komentáře ve veřejnoprávní televizi. Končí totiž dlouholetý moderátor Jakub Železný, který by se měl nově podílet na přípravě nových pořadů. Železný už v průběhu roku naznačoval, že ke konci roku chce skončit. Na jeho místo míří Tereza Řezníčková, která dosud moderovala pořadu Newsroom ČT. Železný skončí i s moderováním hlavních zpráv.

O konci moderátora Železného informoval deník Blesk. „Jakub Železný už v létě veřejně oznámil svůj záměr skončit na konci roku s moderováním Událostí, komentářů. V návaznosti na toto jeho sdělení vedení redakce zpravodajství rozhodlo i o změnách v týmu Událostí,“ uvedla v prohlášení tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová pro deník.

ČTĚTE TAKÉ: Schwarzenberg po sobě zanechal 3 děti a 5 vnoučat. Stát rodinu připravil o velký majetek

Železný na sebe veřejně upozornil na začátku roku, kdy měl konflikt s pražskými strážníky a policisty. Téměř hodinu se totiž dohadoval o zaparkování svého vozu na přechodu na Václavském náměstí. Moderátor s policisty nespolupracoval. Železný se později za své chování omluvil a následně si vzal neschopenku.

Do diskuzního pořadu míří dosavadní moderátorka zpravodajských pořadů Tereza Řezníčková. Novým jménem v hlavní zpravodajské relaci Událostí se místo Železného stane dlouholetý zlínský reportér Josef Kvasnička.

Kvasnička je členem redakce zpravodajství veřejnoprávní televize od roku 1996. Dlouhé roky působil jako zlínský reportér. Řezníčková dosud moderovala například pořady Newsroom ČT24 nebo 90'.

Události nyní uvádějí Marcela Augustová, Barbora Kroužková, Jana Peroutková, Michal Kubal a Martin Řezníček. V moderování Událostí, komentářů se dosud střídali Kroužková, Peroutková, Kubal, Řezníček, Železný a Daniel Takáč.

Kubal se stal nedávno novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize. Vystřídal Petra Mrzenu, který od listopadu vede celou divizi zpravodajství po Zdeňku Šámalovi. Šámal odešel spolu s bývalým generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem, jehož od října ve funkci nahradil Jan Souček.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zvyšování poplatků poškodí celý mediální trh. Nikdo s námi nediskutoval, říká ředitel Primy

Tagy:
Česká televize Blesk Michal Kubal Jakub Železný Události, komentáře Jana Peroutková Martin Řezníček